Flyselskap

Lufthansa dobler kapasitetskutt – reduserer opptil 50 prosent

Lufthansa dobler kapasitetskutt

Lufthansa dobler kapasitetskutt -ruteprogrammet reduseres med opptil 50 prosent. Samtlige Airbus A380  vurderes satt på bakken, og et omfattende spareprogram er lansert hos den tyske flyselskaps giganten.

På grunn av de eksepsjonelle omstendighetene forårsaket av spredningen av Covid-19 og den resulterende drastiske nedgangen i bestillinger, samt mange flyavbestillinger, besluttet Lufthansa Group å redusere flykapasiteten som tilbys enda mer enn tidligere planlagt. Avhengig av den videre utviklingen i etterspørselen, vil kapasiteten reduseres med opptil 50 prosent de kommende ukene. Kapasitets-justeringene gjelder alle passasjerflyselskaper i Lufthansa Group.

Lufthansa dobler kapasitetskutt - omfatter samtlige selskaper i Lufthansa Gruppen. Pressefoto.
Lufthansa dobler kapasitetskutt – omfatter samtlige selskaper i Lufthansa Gruppen. Pressefoto.

I tillegg blir i øyeblikket undersøkt i hvilken grad hele Airbus A380-flåten (14 fly) kan tas ut av drift i Frankfurt og München.

Dette tiltaket er laget for å redusere de økonomiske konsekvensene av nedgangen i etterspørselen. Det kompletterer de planlagte spareaksjonene innen personell, materielle kostnader og prosjektbudsjetter og andre likviditetstiltak. I tillegg til en øyeblikkelig ansettelsesfrysing, har Lufthansa Group allerede tilbudt sine ansatte bruk av frivillige personellstiltak de siste ukene. Disse inkluderer tildeling av ubetalt permisjon og fremføring av årlig permisjon. Selskapet er i samtaler med sine driftspartnere og fagforeninger for å unngå oppsigelser – blant annet tiltak – ved hjelp av ulike deltidsmodeller, inkludert prøvetid.

Det er ennå ikke mulig å estimere resultateffekten som forventes fra dagens utvikling. Konsernet vil publisere viktige økonomiske tall på den årlige pressekonferansen 19. mars 2020.

Lufthansa dobler kapasitetskutt

Lufthansa har et utstrakt rutenettverk som inkluderer alle verdens seks kontinent. Selskapet satser tungt på ruter innenriks i Tyskland og fra sine tyske baser ut i Europa. Lufthansas datterselskaper; Germanwings, Eurowings, Lufthansa Regional og Lufthansa City Line er viktige deler av Lufthansas nettverk i Europa og Tyskland. Gruppen eier også Swiss International, Austrian Airlines og belgiske SN Brussels Airlines.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.

Pressemelding: Lufthansa.