Flyselskap

SAS ber ansatte vurdere lønnsreduksjon på 20 prosent

Fare for pilotstreik SAS skal pensjonere lønnsreduksjon på 20
SAS ledelsen ber ansatte om en lønnsreduksjon på 20 prosent.  Foto: SAS

SAS ledelsen ber ansatte om en lønnsreduksjon på 20 prosent. Det er hovedinnholdet i en e-post fra ledelsen i selskapet, basert på markedsituasjonen.

Utviklingen i markedet etter spredningen av coronaviruset krever at SAS kutter kostnader tilsvarende nedgangen i inntekter, skriver selskapet i den interne eposten som er sendt samtlige ansatte i selskapet.

Pressefoto: SAS.

SAS vil invitere ledelsen i fagorganisasjonene til de ansatte om å også redusere arbeidstiden med 20 prosent og tilsvarende kutt i lønnen for en periode på tre måneder for alle SAS-ansatte som resultat av den pågående markedsituasjonen.

Carina Malmgren Heander, VP- Human Relations hos SAS.

 

 

 

Tidligere tirsdag ble det klart at SAS innstiller 2.000 flyginger i mars som følge av coronautbruddet. Kanselleringene tilsvarer rundt 8 prosent av all trafikken til selskapet. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte om saken i Norge.

Full-stopp i flytrafikken – lønnsreduksjon på 20 prosent ?

Som følge av Coronaviruset er flytrafikken i Norge kraftig ned. Det melder Avinor i en pressemelding. Umiddelbart etter at det første tilfellet av korona-viruset i Norge ble bekreftet 26. februar, falt flytrafikken med fem prosent ut måneden.  HR-sjefen  sier at ledelsen i SAS var enstemmig i beslutningen om å redusere sine egne lønninger med 20 prosent.

Konsernledelsen i SAS tok en enstemmig beslutning og med øyeblikkelig virkning om å redusere sine respektive lønninger med 20 prosent samtidig som det opprettholder den vanlige arbeidstiden.

Hun håper SAS kommer styrket ut av krisen og oppfordrer de ansatte til å løse krisen sammen.