Flyselskap

Widerøe kutter ytterligere frem til 31. mai

 

Widerøe kortbanenettet Widerøe kutter ytterligere
Reduserer på kortbanenettet. Foto: Widerøe.

Luftfarten er under press, internasjonalt og i Norge. Antall billettbestillinger er påvirket av et krevende marked og begrenset reiseaktivitet som følge av Corona-frykt, og vi ser at mange kunder reduserer sin flyaktivitet. Widerøe kutter ytterligere 1500 flyavganger frem til 31.mai. Dette kommer i tillegg til 4000 avganger som ble annonsert kuttet i februar. Widerøe reduserer tilbudet på kortbanenettet.

  • Vi kutter 1500 avganger på våre kommersielle ruter frem til utgangen av mai, forteller Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe. Kuttene er likt fordelt i antall mellom innlands- og utlandsruter.

Widerøe tar også flere interne grep for å redusere kostnadene. Konsernet har innført ansettelsesstopp, investeringer utsettes og den annonserte oppstarten av den nye ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm forskyves til 1. juni.

  • Anbudsrutene flys som normalt, men vi kutter produksjon som går utover anbudskravene. Nedgangen i etterspørselen merkes også på anbudsrutene, sier Skaug. -Kuttene gjelder foreløpig ut mai. Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, avslutter Skaug.

De fleste kutt er allerede oppdatert i bookingsystemene. Resterende endringer gjøres fortløpende.

Kunder som har flybillett på avganger som nå kuttes vil bli kontaktet av stedet der de har kjøpt billetten. De vil få tilbud om endret reiserute og/eller avgangstid.

Om selskapet

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen er vi nesten 3000 stolte og engasjerte medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og vi flyr til 50 destinasjoner i inn- og utland.

Widerøe er et annerledes luftfartsselskap. Vi har et evig engasjement for å skape muligheter mellom små og store steder. I Distrikts-Norge er Widerøes flyoperasjoner av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur. Widerøe er distriktenes kollektivtransport. Som Norges eldste flyselskap tar vi vårt samfunnsoppdrag på alvor og jobber hver dag for å ivareta folks mulighet til å ta hele landet i bruk.

Pressemelding: Widerøe.