Flyselskap

Permitterte fra SAS kan omskoleres til omsorgspersonell

Permitterte fra SAS
Foto: SAS

SAS meddelte søndag at 10.000 ansatte vil bli permittert. Nå kan mange av de ansatte få jobber andre steder. De permitterte fra SAS blir nemlig tilbudt omsorgs-utdanning og deretter å kunne ta jobber innen helse- og omsorg.

Det føles vidunderlig at vi kan se et lite lys i dette mørket og gjøre noe bra.

Fredrik Hillelson, administrerende direktør i rekrutteringsselskapet Novare.

 

Det er rekrutteringsselskapet Novare, som sammen med Sophiahemmet høgskole kom med tilbudet. Flyselskapet SAS meldte søndag at 10.000 medarbeidere skulle permitteres, noe som berører 90 prosent av selskapets ansatte.

Dessverre må vi tilpasse oss etter forholdene. Det handler ikke om oppsigelse, det er midlertidig. Vi vil ha våre talentfulle ansatte tilbake så snart som mulig

SAS-konsernsjef Richard Gustafson tidligere.

Men nå kan det hende at mange av de ansatte får jobb andre steder.

Permitterte fra SAS – “Det føles helt fantastisk”

Rekrutterings- og opplæringsbedriften Novare har sammen med Sophiahemmet Högskola tilbudt de permitterte SAS-ansatte en omsorgs-utdanning. Opplæring som kan bety at de blant annet kan få jobber med noen helseoppgaver hos Sophia-hemmet.

– Dette er servicepersonell som tar hånd om hundrevis av mennesker. De kan gjøre mye nytte for seg, mener Fredrik Hillelson

I går ble tilbudet sendt ut til 1.100 kabinansatte og hittil har 100 personer registrert seg som interesserte.

Det føles helt fantastisk. Jeg har jobbet med dette i 24 timer, og at vi i dette mørket kan se litt lys på at vi gjør noe nyttig og bra, føles fantastisk.

Fredrik Hillelson.

Johanna Adami, rektor ved Sophiahemmet Högskola, fikk tilbudet om samarbeidet og de ble enige om i løpet av en time:
– Vi ser på dette som ekstremt viktig for å kunne samarbeide i fellesskapet, redusere smittespredningen og gi alle viktige helsepersonell muligheten til å utføre det avgjørende arbeidet som kreves i denne krisesituasjonen,” sier Johanna Adami.

Teoretisk så vel som praktisk trening

De starter med en pilot med 30 personer og starter deretter opp 30. mars, og en ukes omsorgstrening venter. De har allerede begynt å kontakte en rekke andre omsorgspersoner for å finne ut om de er interessert i å motta personalet.