Flyselskap

SAS flyr medisinsk utstyr fra Kina til Sverige

Tomás Del Coro from Las Vegas, Nevada, USA / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)

En chartret A330 landet i onsdag på Arlanda med medisinsk utstyr. Utstyret hadde blitt samlet i Hong Kong og skal nå øke ressursene for virustesting i Sverige. SAS flyr medisinsk nødbro til Skandinavia.

Sent onsdag kveld landet LN-RKT, en av SAS A330-300, på Arlanda etter å ha fløyet fra Hong Kong. SK7049 ble satt inn for å frakte medisinsk utstyr fra Kina til Sverige. For det første var lasterommene fylt med det som var nødvendig for å øke ressursene som trengs for å utføre enda flere tester av mennesker som mistenkes for å ha blitt rammet av Coronavisus. Ifølge sosialminister Lena Hallengren er målet å kunne gjennomføre opptil 30 000 tester i uken. Rett etter landing på Arlanda ble utstyr transportert til Biomedicum, som er sentrum for testene.

https://flightaware.com/live/flight/LNRKT

SAS flyr medisinsk utstyr

Frakt flyvninger med passasjerfly er et av tiltakene som er ført av Corona-krisen. . A330 brukt av SAS hittil, tidligere til Chicago og nå til Hong Kong, kan ta rundt 30 tonn last når passasjer kabinen er tom. Andre flyselskaper, som nå adresserer det sterkt økte behovet for faktfly, nøyer seg ikke med å hente lasterom last, men fyller også kabinen, men uten å fjerne setene.

Flyet ble chartret av K. A Wallenberg Foundation, og maskinen gjorde en rask snuoperasjon i Hong Kong for lasting og bytte av mannskap. I følge beregningene skal lasten som nå leveres til Sverige vare i cirka fem uker. Derfor kan flere charterte godsreiser fra Kina til Sverige være aktuelle.

%d bloggere liker dette: