Flyplass Flyselskap

Luftfartstilsynet i Thailand stenger luftrommet

Luftfartstilsynet i Thailand
Foto: Bangkok Airways.

Luftfartstilsynet i Thailand  (CAAT) har utvidet forbudet mot alle kommersielle flyreiser til Thailand til 18. april for å understøtte landets kampanje for å nedkjempe coronaviruset.

Thailand hadde forbudt passasjerflyvninger fra lørdag til mandag. Timer før bestemmelsen gikk ut kom myndighetene med en annen kunngjøring om forlengelse av forbudet frem til 18. april 2020.
Utvidelsen var i tråd med forsøket på å dempe utbruddet av Covid-19 under nødvedtaket, skriver CAAT. Den nye bestemmelsen var til 18. april 2020.

Frem til den datoen vil bare statlige og militære fly, nødlandinger, tekniske landinger og flyvninger for humanitære og medisinske formål være tillatt, heter det.

Forbudet vil effektivt utsette thailands planer om å returnere innbyggere til landet etter at det nåværende forbudet avsluttes mandag. Det inkluderer 35 thailandske statsborgere strandet på Incheon flyplass i Sør-Korea og 10 på Haneda flyplass nær Tokyo.

The Civil Aviation Authority of Thailand – Luftfartstilsynet i Thailand (CAAT), er et uavhengig byrå for den thailandske regjeringen under tilsyn av transportministeren. Ansvaret inkluderer forskrivning, regulering og revisjon av thailandsk luftfart.

Thai Airways

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkte mellom Oslo og Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

Da hoveddelen av turisttrafikken til landet kommer fra Europa, har Thai hatt liten trafikk til Nord-Amerika, hvor selskapet samarbeider med Lufthansa. Den 1. mai 2005 startet imidlertid Thai en non-stop rute Bangkok-New York JFK (rute TG790/791) med sin nye Airbus A340-500. Med en flytid på 17 timer var dette den raskeste direkte flyvning fra Sydøst-Asia til USAs østkyst. Dette var også en av de lengste internasjonale flyruter.

Kilde: Bangkok Post