Flyselskap

SAS A350XWB legger ut på nok en rekordflyvning

SAS A350XWB legger
Foto: SAS

Etter å ha fløyet sin lengste flytur noensinne, fra Peru til Danmark, fem dager tidligere, la en Airbus A350XWB fra SAS ut på en nok en langtur til Sør-Amerika. 7. april 2020 fløy flyselskapet fra Sverige til Peru, da det skal frakte hjem strandede passasjerer. SAS A350XWB legger ut på nok en rekordflyvning .

SAS langdistanse fly Airbus A350-900 (registreringsnummer SE-RSA), fløy fra Stockholm (ARN), Sverige, til Lima (LIM), Peru, 7. april 2020. Flyet med rutenummer SK7030,  Ingegerd Viking tilbakela en distanse på 11.434 km  på over 14 timer.

SAS ruteplan indikerer at returen SK7031 fra Lima (LIM) til Stockholm Arlanda Airport (ARN) fant sted klokka 23.30 den 7. april 2020.

torsdag 5 mars 2020
Pressefoto: SAS on Linkedin.

SAS A350XWB legger ut på flere ruter for hjemhenting av passasjerer

Flyvningen ble gjennomført som organisert sammen med skandinaviske regjeringer for å repatriere borgere som er strandet i det søramerikanske landet. Det følger en veldig lik tidligere flytur 2. april 2020.
Dagen fløy en annen SAS A350-900, Hagbard Viking (registreringsnummer SE-RSB), fra København (Danmark) til Lima (Peru) og tilbake igjen. Da fløy flyet  rundt 11 086 km på drøyt 12 timer. Det gjorde at selskapet kunne frakte 290 skandinaviske reisende hjem. Det var også flyselskapets lengste rute noensinne. Flyvningen var organisert i samarbeid med det danske utenriksdepartementet.

Det er i tillegg satt opp en rute fra København til Natal, med videre forbindelse til Rio. Returen skal etter planen lande tilbake på Oslo Lufthavn på Langfredag (10. april) klokken 09:10.

Skjermbilde. Avinor.no.

Også rute til Islamabad (ISB) i Pakistan

På Langfredag setter også SAS opp en tur / retur flyvning til Islamabad i Pakistan. Flyet skal ta av fra Oslo lufthavn sent på kvelden, og er ventet i retur til på Påskeaften. Flyet skal lande på Oslo Lufthavn kl 14:55 i følge tentativ tidsplan.

SAS A350XWB legger
Skjermbilde. Avinor.no.

SAS la tirsdag  7. april 2020 frem sine siste passasjertall og skrev i en uttalelse at selv om det fortsetter å operere flyreiser for offentlige myndigheter, som inkluderer å bringe strandede borgere hjem og transportere kritisk medisinsk utstyr, kompenserer disse operasjonene ikke for de “betydelige” inntektene tap på grunn av reisebegrensningene.

På grunn av COVID-19-pandemien og reisebegrensningene kuttet SAS over 45% av kapasiteten (sammenlignet med året før). “I løpet av april vil nesten alle flyreiser bli kansellert bortsett fra noen få innenlandsruter i Norge og Sverige,” heter det i selskapets uttalelse.

Den 3. april uttalte flyselskapet at de ville slutte å fly alle unntatt fire innenlandske destinasjoner, og bare ha et fly i drift (en A320) fra og med 6. april 2020 i Sverige,

Fremhevet bilde: SAS on Twitter