Flyselskap

KLM Air France mottar 103 milliarder kroner

ytterligere i Norden KLM Air France mottar over
Pressefoto: KLM Air France.

KLM Air France mottar over 103 milliarder kroner i en lånepakke  (7 milliarder euro) som er støttet av den franske regjeringen for å avverge en likviditets problemer  forårsaket av korona-viruskrisen. Det kunngjorde den franske finansminister Bruno Le Maire fredag. Samtidig er det klart at Nederlandske myndigheter stiller opp med 2 milliarder Euro.

Frankrike vil utstede 3 milliarder euro i direkte lån og garantier på ytterligere 4 milliarder i bankutlån til flyselskapet, en del av flyselskaps gruppen Air France-KLM, sa Le Maire.

KLM Air Frances fly er satt på bakken, så vi må støtte selskapet. Betingelsen er at gruppen skal bli det mest miljøvennlige flyselskapet i verden.

Bruno Le Maire til TV-kanalen  TF1-TV.

Air France-KLM ber om kontantstøtte

Air France KLM mottar låneordninger

Air France er et fransk flyselskap med hovedkontor i Paris. Selskapet er et datterselskap av Air France-KLM-gruppen. Selskapet flyr både innenriks og utenlands passasjerflyvninger og fraktruter til 185 destinasjoner i 83 land. Selskapets hovedbaser er på Orly lufthavn og Charles de Gaulle internasjonale lufthavn, begge i Paris, med en mindre base på Saint-Exupéry internasjonale lufthavn i Lyon.

Air France opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn og Bergen lufthavn Flesland til Charles de Gaulle internasjonale lufthavn utenfor Paris.

Air France fusjonerte med det nederlandske flyselskapet KLM mai 2004, noe som resulterte i selskapet Air France-KLM. Air France-KLM ber nå om kontantstøtte. Grupperingen er verdens største flyselskap målt etter omsetning, og det tredje største i verden (størst i Europa) etter antall passasjer-kilometer.

Air France-KLM er en del av SkyTeam-alliansen sammen med Aeroflot, Delta Air Lines, Aeroméxico, Korean Air, Czech Airlines, og Alitalia. Både Air France og KLM flyr under deres egne navn.

KLM har et utstrakt rutenettverk i Norge, og opererer flygninger fra sin base på Schiphol lufthavn utenfor Amsterdam til Bergen, Oslo, Ålesund, Kristiansand, Sandefjord, Stavanger og Trondheim.

Fredag kveld bekrefter Reuters at Air France KLM mottar store låneordninger fra sine respektive land.

%d bloggere liker dette: