Flyselskap

Thai Airways søker om redningspakke på 20 milliarder kroner

 

Thai Airways søker om
Pressefoto: Thai Airways.

Thai Airways søker om 20 milliarder kroner i statsstøtte for å unngå kollaps.

Det nasjonale flyselskapet kansellerte samtlige internasjonale flyvninger for vel en måned siden, og helt frem til 30. mai på grunn av coronavirus-pandemien. Dette innebar å sette 69 av flyselskapets 82 fly på bakken. Den thailandske regjeringen er ventet å bli enige om en kapital-innsprøytning til flyselskapet allerede denne uken.

Det har ennå ikke kommet detaljer. Men samferdselsminister Saksayam Chidchob avslørte for en uke siden at et utvalg med finans- og transport departementer er nedsatt for å føre tilsyn med Thai Airways de neste tre til seks månedene. Redningsplanen vil potensielt gi flyselskapet pusterom til oktober da Thailand planlegger en vei til bedring etter tap av viktige turisme inntekter etter Covid-19 pandemien.

Regjeringens redningssamtaler antas å innebære et lån på 70 milliarder baht. Flyselskapet har trukket de siste 10 milliardene baht (3 milliarder kroner) på kreditten.

Thai Airways søker om 20 milliarder kroner

Et thailandsk regjeringsmøte kan allerede avholdes på tirsdag 28. april for å avgjøre skjebnen til flyselskapet, ifølge Nikkei Asian Review.

Den siste offentlige kommentaren fra flyselskapet kom 10. april da den sa: “selskapet ønsker å presisere at presentasjonen av rehabiliteringsplanen for øyeblikket er i gang [til] relevante offentlige etater, og selskapet har ennå ikke diskutert noen spesifikke strategiske partnere . ”

“Thai fortsetter å utforske tiltak for å øke likviditeten under denne pågående forstyrrelsen av kansellering av internasjonal flytrafikk.”

Nattapong Samit-Ampaipisarn, CFO hos Thai Airways den 30. mars 2020.

Problemene dukker opp i samme uke som  både Virgin Australia og Air Mauritius er satt under administrasjon i møte med globale begrensninger  i flytrafikken. Håpet er å få kontroll på spredningen av viruset.

%d bloggere liker dette: