Flyselskap

Emirates innfører nye sikkerhetstiltak

Emirates innfører nye sikkerhetstiltak

Emirates gjenopptok denne uken ruteflygninger til ni destinasjoner. I tråd med gjenåpningen har flyselskapet innført nye sikkerhetstiltak for medarbeidere og passasjerer.

Emirates tar helse og sikkerhet på alvor. Vi har innført tiltak i alle ledd av reisen for å sikre at reisende og ansatte er trygge. Risikoen for å bli smittet på et fly er allerede veldig lav, men vi sparer ikke på kreftene når vi går gjennom og tilpasser alle deler av reisen, fra innsjekk til ankomst på destinasjonen. Hvert tiltak som er iverksatt reduserer risiko ytterligere.

Adel Al Redha, Chief Operating Officer hos Emirates.

Vi jobber med alle interessenter i Dubai for å iverksette tiltak. Det inkluderer flyplassen, samt innvandrings-, helse- og luftfartsmyndighetene. Vi vil fortsette å følge med på og gjennomgå ekspertenes råd for utvikling og endring av tiltak.

Under er en oversikt over tiltakene Emirates har innført.

Emirates innfører nye sikkerhetstiltak

Innsjekk

På flygninger til Dubai, og ved innsjekk på Dubai International Airport, får Emirates-passasjerer et gratis hygiene-sett. Settet består av masker, hansker, antibakterielle våtservietter og hånddesinfisering. Bruk av maske er påbudt på alle Emirates-flyvninger, og på Dubai International Airport er det påbudt med både hansker og maske for alle reisende og ansatte.

På flyplassen i Dubai er det installert termiske skannere som registrerer kroppstemperaturen til alle passasjerer og ansatte. For å hjelpe reisende med å opprettholde nødvendig avstand ved innsjekk, passkontroll, ombordstigning og i transfer-området er gulvet tydelig merket.

Flyplassen har også installert beskyttende skjermer i pleksiglass ved alle innsjekkings- og passkontrollskranker for å gi reisende og ansatte ekstra trygghet ved flyplassens skranker.

Videreforbindelser

Passasjerer som skal reise videre vil gå gjennom en termisk skanning før de beveger seg til neste flygning. Flyplassansatte ikledd personlig verneutstyr (PPE) som briller, maske og hansker, vil hjelpe passasjerer fra trygg avstand. Også her er skrankene installert med beskyttende skjermer som et føre var-tiltak. Passasjerer vil få et ekstra hygiene-sett i gaten før ombordstigning.

Emirates innfører nye sikkerhetstiltak

Boarding

Ved boarding går passasjerer om bord i små grupper, fra siste til første rad. Gaten blir grundig renset og desinfisert etter hver avgang, og området er tilpasset slik at passasjerer kan holde trygg avstand fra hverandre.

Emirates innfører nye sikkerhetstiltak

Sikkerhetstiltak ombord

Emirates’ kabinbesetning er utstyrt med personlig verneutstyr (PPE). For å opprettholde best mulig sikkerhet og hygiene har Emirates’ lagt til en egen kabinserviceassistent (CSA) til besetningen, på flyreiser over 1,5 time. CSA-ene vil sikre at toalettartikler blir rengjort med hyppige intervaller på hvert 45. minutt, og at hvert toalett er utstyrt med desinfiserende såpe og instruksjoner for håndvask.

For å minimere risikoen for smitte ved berøring er magasiner og annet lesestoff fjernet på alle flygninger. På Business- og First Class vil passasjerer få engangsmenyer og -vinlister. Komfortartikler som madrasser, puter, tepper, hodetelefoner og leker er forseglet slik at de ikke berøres av andre før de tas i bruk. Emirates vil fortsette å servere varme måltider med bestikk som steriliseres før bruk.

Håndbagasje må sjekkes inn. Reisende kan kun ta med bærbar PC, veske, babyartikler og andre viktige gjenstander om bord. Passasjerer oppfordres også til å ta med egen penn for å fylle ut helseerklæringsskjemaer til destinasjoner der det trengs.

For å sikre et sunt og trygt klima i kabinen er Emiraters’ kabiner utstyrt med HEPA-luftfilter. Filteret fjerner 99,97 prosent av virus, og eliminerer støv, allergener og bakterier fra luften. Etter reisen vil hvert fly gjennomgå en grundig rengjørings- og desinfiseringsprosess for å sikre trygge, sanitære forhold.

Emirates’ kabinpersonale

For å ivareta kabinbesetningen har flyselskapet innført henting og hjemkjøring i starten og slutten av hver arbeidsperiode. Operativt mannskap sjekker inn i et eget flyplassanlegg, før de blir kjørt til flyet. Layovers er redusert der det er mulig, og på langdistanseflygninger, der det er nødvendig med layovers, bor mannskapet på hotell med egne rom. Alle i Emirates’ mannskap blir testet for COVID-19 ved ankomst i Dubai, som er mannskapets base. Hvert besetningsmedlem har fått mandat til en 14-dagers hjemmekarantene etter hver flyging, med mindre de er på vakt.

%d bloggere liker dette: