Leiebil

Hertz Global Holdings søker om rekonstruksjon i USA

Hertz jubileumstilbud Hertz Global Holdings

Hertz Global Holdings søker om rekonstruksjon i USA.

Hertz Global Holdings, som inkluderer merkevarene Hertz, Thrifty og Dollar, har i dag søkt om restrukturering gjennom en såkalt Chapter 11-prosedyre i USA hvor selskapet er børsnotert. Kort sagt betyr dette at selskapet drives videre, men er beskyttet mot konkurs og kreditorer underveis i prosessen. Det er ikke snakk om likvidasjon av selskapet, og prosessen som kapittel 11 innebærer har ingen direkte innvirkning på driften i landene som driver bilutleie under Hertz-franchisen. I Norge eies franchiserettigheten av First Rent a Car Norway AS, som er et heleid datterselskap av Volvo Cars.

Nå starter prosessen med en omstrukturering etter amerikansk lov, hvor man prøver å finne lønnsomme løsninger for fremtiden. Hverken den norske virksomheten eller de nordiske landene er berørt av det som foregår i USA akkurat nå. For oss er det virksomhet som vanlig, selv om Corona-pandemien påvirker oss i stor grad. Kundene våre kan føle seg helt sikre når de fortsetter å bestille hos oss, sier Hertz Norges administrerende direktør Trygve Simonsen.

Hertz Global Holdings forventes å gi løpende informasjon under omstillingsprosessen.

Hertz – et ledende leiebil- og bildelingsselskap.

Hertz er representert i mer enn 150 land på samtlige kontinenter med over 10 000 lokasjoner.

Hertz er Norges største bilutleieselskap og en betydelig aktør i den raskt voksende delingsøkonomien. De seneste ti årene har vi hatt en årlig tosifret prosentvis vekst. Vi har over 500 utleiepunkter over hele landet, inkludert samtlige flyplasser. Bilflåten i Norge består av ca. 10 000 nye biler fra verdens ledende produsenter, som leies ut via et landsdekkende nettverk.

Hertz skal være førstevalget innen bilutleie og en markant aktør i den nye delingsøkonomien med heldigitale delings- og mobilitetsløsninger. Vi har store ambisjoner for fremtiden og ser et betydelig vekstpotensial i at stadig flere vil leie og dele biler fremfor å eie selv.

Samtlige lokasjoner i Hertz Norge er miljø- og kvalitetssertifisert gjennom standardene ISO 14001, 9001 og OHSAS 18001 (HMS).