Flyselskap Rutenytt

Emirates gjenåpner ruten mellom Oslo og Dubai 4. august

Emirates gjenåpner
Foto: Emirates.

Emirates gjenåpner to ukentlige avganger for passasjerer på ruten mellom Oslo og Dubai fra 4. august. Ruten vil betjenes av Emirates Boeing 777-300ER.

Det er svært gledelige nyheter for både meg, mine ansatte og alle våre passasjerer.  Vi starter opp med to avganger i uken, hver tirsdag og fredag. Og vi gleder oss enormt til å kunne ønske passasjerer velkommen om bord igjen. Gjenåpningen i august vil kunne gi mange solhungrige nordmenn muligheten til litt etterlengtet sol, varme og strand i Dubai utover høsten og vinteren.

Terje Grue, norgessjefen i Emirates.

Emirates gjenåpner ruten

Allerede 7. juni åpnet Dubai grensene for internasjonale forretnings- og fritidsreisende. Landet har innført strenge regler for å ivareta både turistenes og lokalbefolkningens helse og sikkerhet. Dette gjelder også for tilreisende fra Norge.

– Før avreise anbefaler vi alle passasjerer å ta en Covid-19-test så nære avreise som mulig. Maks 96 timer/fire dager gammel) og ta med seg dokumentasjon på at den er negativ. På denne måten får man komme rett igjennom flyplassen i Dubai og kan starte ferien med en gang. Reiser man uten å være testet på forhånd blir man testet på flyplassen i Dubai. Skulle du være uheldig å teste positivt blir du satt i 14 dagers karantene på hotellet på egen bekostning, forklarer Grue.

Alle passasjerer må også laste ned ‘COVID19-DXB Smart App’ og fylle ut en helseerklæring hvor man må vise til en gyldig helseforsikring som dekker evt. Covid-19-sykdom i utlandet.

I tillegg til Oslo-ruten meldes det om gjenåpning av tre andre ruter, blant annet Teheran i Iran (fra 17. juli), Guangzhou i Kina (fra 25. juli) og Addis Ababa i Etiopia (fra 1. august). Med disse fire nye destinasjonene vil selskapet fra august fly til 62 destinasjoner i sitt globale rutenettverk og tilby passasjerer over hele verden en enkel forbindelse til eller via Dubai.

My Emirates Pass

Dubai er åpent for turister

Dubai er åpent for turister.

Den 7. juli åpnet Dubai grensene for forretnings- og fritidsreisende med nye flyreise-protokoller som ivaretar helsen og sikkerheten til både besøkende og lokalsamfunnet. Mer informasjon om innreisekravene for internasjonale besøkende til Dubai finner du her: www.emirates.com/flytoDubai

Fleksibilitet og forsikring.

Med den gradvise åpningen av grensene gjennom sommeren har Emirates oppdatert sine bestillingsregler for å tilby kundene mer fleksibilitet og trygghet når de planlegger reisen. Kunder som må endre sine reiseplaner på grunn av COVID-19 relaterte fly- eller reisebegrensninger, kan beholde billetten sin med en gyldighet på to år. Billetten kan da enten bookes om til et senere tidspunkt; byttes inn i reisekuponger som da kan brukes til fremtidige kjøp Emirates-billetter, eller be om refusjon via et online skjema på Emirates ’nettsted eller via deres reisebyrå.

Helse og sikkerhet først.

Emirates har implementert en rekke omfattende tiltak på hvert steg i kundereisen for å sikre kundenes og de ansattes sikkerhet på bakken og i luften. Dette inkluderer utdeling av gratis hygienesett som inneholder masker, hansker, hånd desinfiserings- og antibakterielle våtservietter til alle kunder. For mer informasjon om disse tiltakene og tjenestene som er tilgjengelige på hver flytur, besøk: www.emirates.com/yoursafety