Flyselskap

Thai airways returnerer til Skandinavia

 

Thai Airways søker om Skandinavia
Thai airways vender tilbake til Skandinavia. Pressefoto: Thai Airways.

En rekke “koronaruter” til syv destinasjoner. Akkurat nå er Thai Airways igjen på vingene for å bringe hjem borgere som er strandet i utlandet. Og Skandinavia er blant destinasjonene.

Thai Airways kjemper for tiden for sin overlevelse. I prinsippet er flyselskapet erklært konkurs, men gjennomfører en omorganisering under tilsyn av en domstol. Den burde egentlig vært klar allerede i august, men forventes nå ikke å være ferdig før litt ut i neste år. Dette betyr igjen at det fortsatt ikke er noen konkrete planer for om og når flyprogrammet kan være i ferd med å startes på nytt. Så langt har de angitte startdatoene blitt flyttet frem gang på gang.

 Thai er klare til å fly igjen, men vil ikke gjøre det før det er tilstrekkelig med bestillinger som gjør flyvningene lønnsomme.

Et medlem av flyselskapets styre i et intervju med Bangkok Post i slutten av juni.

Åpenbart har ikke etterspørslen kommet seg i den grad flyselskapet ønsker å se. Et annet problem er at Thailand for tiden har alvorlige restriksjoner på å reise inn i landet.

Thai Airways vil inngå gjeldsforhandling

Tilbake til Skandinavia og København

Men nå vil Thai Airways sende et par fly på vingene. Som en del av gjenoppbyggingen vil flyselskapet fly syv langdistanseflygninger til destinasjoner i Asia og Europa i løpet av november måned. De er klassifisert som “semi-kommersielle” og mottar økonomisk støtte fra den thailandske staten.

Hensikten er å fly hjem thailandske statsborgere som er strandet i utlandet, og å fly gods til og fra Thailand. Imidlertid er det også plass om bord for folk som må reise på grunn av studier eller virksomhet. Selv turister med spesielle innreisevisa kan nå fly fra syv forskjellige steder til Bangkok.

Blant de syv destinasjonene er København, hvor Thai skal fly en gang i uken på søndager i november. Ellers blir det ruter til Sydney, Tokyo, Hong Kong, Taipei, London og Frankfurt, de fleste med en frekvens per uke.

%d bloggere liker dette: