Flyselskap

Lufthansa kutter 29 000 stillinger

streiken er over Lufthansa kutter 29 000 stillinger
Foto: Lufthansa.

Den forestående distribusjonen  av vaksinen er gode nyheter for flyselskapene. Men den dystre virkeligheten er at pandemien får følgene i veldig lang tid. Lufthansa kutter 29 000 stillinger.

Lufthansa vil ha kuttet 29 000 ansatte innen utgangen av året, og det tyske flyselskapet vil kutte ytterligere 10 000 arbeidsplasser i hjemlandet neste år ettersom det sliter med å takle koronaviruset, rapporterte Bild am Sonntag. Flyselskapet og dets datterselskaper, Eurowings, Swiss, Austrian og Brussels Airlines, har kuttet ruteplanene sine. Redusert flåtene og antall ansatte. Normal trafikk forventes ikke å komme seg til pre-pandemienivå før i 2025.

Lufthansa kutter 29 000 stillinger

Avisen Bild am Sonntag siterte ikke navngitte kilder og sa at Lufthansa ville kutte 20.000 arbeidsplasser utenfor Tyskland, mens den også selger sin cateringenhet LSG, som sysselsetter 7500 ansatte og bringer det totale personalet ned til 109.000.

Neste år vil ytterligere 10 000 arbeidsplasser bli kuttet i Tyskland. Det er allerede svidd av 3 milliarder euro (32 milliarder kroner) av den 9 milliarder euro statlige redningen selskapet sikret tidligere i år. Lufthansa har 27 000 for mange heltidsansatte. Det sa administrerende direktør Carsten Spohr i forrige måned. Flyselskapet har lovet fagforeningene å ikke foreta tvungne oppsigelser mot å kutte bonuser og andre utbetalinger. En avtale om å kutte kostnader og spare arbeidsplasser i Lufthansa har vunnet støtte fra et flertall av de verdifaglige fagforeningsmedlemmene som jobber for det tyske flyselskapet som bakkestab, ifølge resultatene av en avstemning som Reuters så på fredag.

Lufthansa kutter
Foto: Lufthansa Group.

Lufthansa Gruppen

Lufthansa-konsernet er en globalt operativ luftfartsgruppe med totalt 550 datterselskaper og tilknyttede selskaper. Lufthansa-konsernets største forretningssegment er passasjerflyselskaper, som Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Brussels Airlines, samt Germanwings og Eurowing.

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo og Tromsø til forskjellige tyske byer.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.

%d bloggere liker dette: