Flyselskap

Qatar Airways Cargo starter flyvninger til Harstad/Narvik lufthavn

Qatar Airways Cargo
Qatar Airways Cargo – Pressefoto: Qatar Airways.

Fra 14. desember tilbyr Qatar Airways Cargo flyvninger tre ganger i uken med Boeing 777-300 passasjerfly til Harstad/Narvik lufthavn (EVE) i Evenes kommune i Nord-Norge. Flyplassen betjener byene Harstad og Narvik i Nordland.

De tre ukentlige flyvningene går mandag, tirsdag og torsdag. Det gir hver uke over 150 tonn lastekapasitet til eksportørene fra Nord-Norge. Sjømat og laks står for størstedelen av eksporten på disse flyvningene. Det vil også være 50 tonn tilgjengelig for import hver uke fra flyselskapets nettverk til Harstad/Narvik lufthavn.

I samarbeid med NordicGSA, vår egen GSA for Norge, er vi glade for å introdusere lastekapasitet og støtte nordnorske sjømat- og lakseeksportører som vil dra nytte av direkte tilknytning til afrikanske, asiatiske og midtøstlige markeder via Doha. Vårt toppmoderne klimakontrollsenter har egne lagringsområder for ferskvarer som passerer flyplassen, mens bruk av kjølebiler sikrer en sømløs kjølekjede for alle forsendelser av ferskvarer.

Guillaume Halleux, Chief Officer Cargo ved Qatar Airways

Stig Winther, CEO ved Perishable Center Nord AS, sier: «Perishable Center Nord AS er svært glade for å samarbeide med Qatar Airways Cargo. Flere direkteruter til og fra markedet vil ha stor betydning for nordnorske virksomheter innen fersk sjømat, og kvalitet, friskhet og konkurransedyktighet vil definitivt bli bedre. Vi ser frem til å starte opp, utvikle og sammen med Qatar Airways Cargo gjøre sjømat fra Nord-Norge mer tilgjengelig globalt.»

Vårt samarbeid med Qatar Airways Cargo har vært svært vellykket for Avinor og norsk sjømatnæring. Med åpningen av en ny rute for sjømateksport, vil forbindelsen til Norge forbedres ytterligere.

Martin Langaas, Director Traffic Development and Cargo hos Avinor

Flyr med laks i buken

Med disse flyvningene ut av Nord-Norge får flyselskapets regionale kunder redusert transporttid. Ettersom forsendelsene kan flys direkte fra Harstad/Narvik lufthavn via Doha til hovedmarkedene i Afrika, Asia og Midtøsten, uten å måtte transporteres eller sendes via flyselskapets rute i Oslo. Dette er en avgjørende faktor ved transport av ferskvarer.

Norden er et viktig marked for flyselskapet. Dagens nordiske nettverk omfatter Oslo, Stockholm, Helsinki og København med en total ukentlig lastekapasitet på over 2000 tonn. Sjømat står for mesteparten av eksporten.

Selskapets QR Fresh-løsning sikrer at alle ferskvarer holder optimal temperatur fra startpunktet til destinasjonen, slik at matvarenes kvalitet og ferskhet bevares.

Under den globale pandemien har Qatar Airways Cargo fortsatt driften av planlagte fraktfly. Det som sikrer kontinuitet i den globale handelen. Selskapet har forholdt seg fleksibelt og innovativt, og raskt tilpasset seg den nye normalen med et imponerende engasjement. Det er en av grunnene til at det er blitt den største internasjonale transportøren og økt sin markedsandel også under pandemien.

Om Qatar Airways Cargo

Qatar Airways frakt er en av verdens ledende internasjonale fraktflyoperatører. Selskapet betjener mer enn 60 destinasjoner over hele verden via det toppmoderne Doha-knutepunktet. Selskapet tilbyr også frakt på passasjerfly til et omfattende nettverk. Frakt flåten til Qatar Airways består av to Boeing 747-8 fraktfly, 21 Boeing 777 fraktfly og fire Airbus A330 fraktfly.

%d bloggere liker dette: