Flyselskap

Singapore Airlines flyr vaksiner til eget bruk

flyr vaksiner
Foto: Singapore Airlines Cargo.

Singapore Airlines leverte den første forsendelsen av Pfizer-BioNTech Covid-19-vaksiner til Singapore tidligere i dag om bord på en av sine Boeing 747-400 fraktfly. Dette var også den første Pfizer-BioNTech vaksine sendingen som ble levert til et land i Asia. Selskapet flyr vaksiner til bruk i den lille øystaten.

Vaksinene ble fraktet ombord på SQ7979, en rute mellom Brussel, Belgia, til Singapore. Flyet hadde avgang 20. desember 2020 og ankom Singapore 21. desember 2020 tidlig på kvelden.

Forsendelsen ble prioritert for lasting i flyet i Brussel og fikk tilsvarende forrang under lossing i Singapore. Den ble deretter transportert til SATSs kjøleanlegg, Coolport, for påfølgende lagring og videre distribusjon i den lille øystaten.

flyr vaksine
Crew og lastesjef ved gårsdagens historiske lasting i Brussel av de første vaksinene til Singapore. Singapore Airlines flyr vaksiner til eget bruk. Foto: Singapore Airlines.

Før dagens fraktrute gjennomførte SIA en vellykket test-forsendelse 19. desember 2020 på samme flyrute. Foruten å sikre en jevn og sikker levering av termisk transportører, også kjent som kjølebokser, brukt til prøven, ble den indre temperaturen i hver boks aktivt sporet på en ende-til-slutt-basis. Smelte-takten for tørris i kjøleboksene ble også målt.

Mottak av denne første leveransen av Covid-19-vaksiner til Singapore er en viktig milepæl i kampen mot Covid-19. Vi er beæret over å kunne ta del i dette. Det ga oss mulighet til å demonstrere Singapore Airlines og Singapore som hub i en beredskap for den svært viktige jobben med å transportere og distribuere Covid-19 vaksiner internasjonalt.

Chin Yau Seng, Senior Vice President Singapore Airlines Cargo.

 

Grundige forberedelser

Singapore Airlines (SIA) har gjort forberedelser for å møte en av de største og viktigste logistiske utfordringene i nyere historie – sikker og effektiv distribusjon av disse vaksinene over hele verden.

I løpet av de siste månedene har SIA aktivt engasjert ulike interessenter over hele forsyningskjeden og i farmasøytiske eksportmarkeder for å sikre at det er godt posisjonert til å transportere vaksinene raskt og pålitelig.

En intern Covid-19 innsatsgruppe ble opprettet i mai 2020 for å sikre beredskap på tvers av alle aspekter av selskapets lastevirksomhet, og håndtere den viktige oppgaven med å frakte disse tids- og temperaturfølsomme farmasøytiske forsendelsene.

 

%d bloggere liker dette: