Credit cards Flyselskap SAS EuroBonus

American Express Elite har fått redusert opptjening

redusert opptjening
Illustrasjon: American Express.

American Express SAS Eurobonus Elite har redusert opptjening av poeng.  Tidligere mottok du som Elite medlem 30 poeng per NOK 100 ved kjøp av flybilletter på sas.no, uten noen pre-warning eller informasjon er dette endret til 20 poeng per NOK 100.

American Express overtok selv over distribusjonen av kort høsten 2018, etter flere år samarbeid med DnB. Det nye Elite kortet som ble lansert, kunne by på følgende fordeler.

  • Kortet vil koste deg kr 4 000 per år.
  • 20 ekstrapoeng per 100kr. Kjøp på sas.no vil gi 30 ekstrapoeng per 100 kr.
  • Inntil to Companion tickets ved kr 150.000 og kr 300.000 i omsetning.
  • 20.000 statuspoeng per år.

Med andre ord, ga dette kredittkortet automatisk Silver status i SAS Eurobonus program, på grunn av opptjeningen av 20K statuspoeng. Den største endringene var at kortet ble omgjort til et betalingskort framfor et kredittkort, som betyr at du ved faktureringsdato har en frist på 14 dager til å tilbakebetale det du har brukt. Du har ikke mulighet til å nedbetale utestående beløp over tid, som ved vanlige kredittkort. Det har vært litt klabb-og-babb ved utsendelse av de nye kortene.

Jeg gir deg herved muligheten for en gratis Test her.

Samtidig ble valutapåslaget økt på samtlige kort fra 1,75 prosent til hele 2,5 prosent – det høyeste valutapåslaget i Norge per dags dato etter det vi har erfart. Med det kommende Elite-kortet har man dessuten mulighet til å tjene opp to Companion Tickets i løpet av et kalenderår, mot én tidligere.

Amex – redusert opptjening

Uten noen varsel er dette hva American Express tilbyr på sine norske hjemmesider.

redusert opptjening

Med en årlig avgift på NOK 4 000, betaler man faktisk 20 øre per grunnpoeng. Når det er sagt, er det vanskelig å opptjene grunnpoeng på andre aktiviteter, og Eurobonus programmet er devaluert ved flere anledninger. Kommer du til å si opp ditt SAS Amex Elite, eller er opptjening av Companion Ticket fortsatt et viktig gode i lojalitetsprogrammet ?

Ryktene skal ha det til at kortet SAS American Express Elite vil tilby Lounge-on-the-go, som i dag tilbys medlemmer av American Express Platinum. Dette er ikke bekreftet av American Express.

SAS: Vesentlige endringer med AMEX


Dette innlegget inneholder lenker til tjenester fra en eller flere av våre annonsører. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene/tjenestene. Vilkårene gjelder tilbudene som er oppført på denne siden.

%d bloggere liker dette: