Flyselskap

Ett år med frakt av viktige forsyninger

Emirates SkyCargo Viktige forsyninger
Foto: Emirates.

Emirates SkyCargo har fløyet mer enn 3100 flyvninger med frakt av varer på passasjerseter og i hattehyllene på sine Boeing 777-300ER.  Mer enn 11 000 tonn frakt er transportert i passasjer-kabinen, tilsvarende frakt på 800 000 seter* Personlig verneutstyr er den varegruppen det har vært fraktet mest av

Emirates SkyCargo har det siste året fraktet store mengder viktige forsyninger på passasjerseter og i hattehyllene på sine Boeing 777-300ER passasjerflyvninger.

Tiltaket var viktig for å sikre raskere transport av personlig verneutstyr i den første bølgen av Covid-19 i slutten av april 2020. Frakt-divisjonen av Emirates justerte sin operasjon til å laste utvalgte forsyninger inn i kabinen på passasjerseter og i hattehyllene over for å øke kapasiteten på sine flyvninger.

Til nå har selskapet gjennomført mer enn 3100 flyvinger med frakt av varer på denne måten, og har transportert mer enn 11 000 tonn varer, tilsvarende cargo på 800 000 passasjerseter. Emirates SkyCargo ser fortsatt et betydelig behov for frakt av personlig verneutstyr og andre forsyninger inne i cabinen.

For å sikkert kunne ta i bruk passasjerkabinen utførte Emirates SkyCargo risikovurderinger og utviklet et sett med prosesser og prosedyrer. De gir tydelige føringer til både teamet i Dubai og partnere innen bakkehåndtering på tvers av hele deres nettverk. Teamet har også utviklet en smart kalkulator-app som gjør det mulig for det globale teamet å kalkulere den optimale kapasiteten inne i kabinen.

Viktige forsyninger i kabinen – Emirates SkyCargo

Prosedyrene spesifiserte også maks vekt og dimensjon på individuelle pakker, samt hvilke typer varer som var godkjente inne i kabinen, og ekstra sikkerhets-instruksjoner. Et eksempel er hvordan ferskvarer som skal lastes på seter og hyller må være godt nok innpakket og ha et tilstrekkelig absorberende lag rundt seg.

Emirates SkyCargo har også tatt i bruk et spesielt trekk over passasjersetene på sine Boeing 777-300ER flymaskiner for å unngå slitasje og skader på interiøret i kabinen.

Personlig verneutstyr og andre medisinske forsyninger er det som har utgjort mesteparten av varene som har vært transportert på flysetene og i hyllene over. Disse er mulig å pakke i mindre individuelle bokser, noe som gjør håndteringen og lastingen enklere inne i kabinen. Andre varer som klær, tørrvarer, tannhelse-forsyninger og sportsutstyr har også blitt transportert på seter.

For øyeblikket kobler flyfrakt-selskapet mer enn 135 byer over seks kontinenter med sine ukentlige cargo-flyvninger.

*cargo fraktet på gulvet av modifiserte Boeing 777-300ER er ikke inkludert

%d bloggere liker dette: