Flyselskap

KLMs rutenettverk er nesten tilbake til 2019 nivå til Nord-Amerika

 

Annenhver nordmann Nordmenn bekymret for fly forurensning KLMs rutenettverk
Foto: KLM

I en pressemelding onsdag skriver KLM at deres nordamerikanske nettverket av destinasjoner nesten er tilbake på nivået i 2019 før COVID-19-pandemien tok tak i den kommersielle luftfartsindustrien. Imidlertid er antall seter og frekvenser på flyreiser langt under nivået før pandemien. KLMs rutenettverk er nesten tilbake til 2019 nivå til Nord-Amerika.

Etter hvert som vaksinasjonsgraden øker over hele verden, er KLM forberedt på en økning i etterspørsel og er klar til å ønske sine kunder trygt og ansvarlig velkommen.

I løpet av pandemien bevarte KLM rutestrukturen så mye som mulig slik at passasjerer kunne reise om nødvendig og godstransport var i stand til å fortsette. Denne strategien med å redusere antall tilbudte seter, men ikke destinasjoner, gjør at KLM raskt kan øke når etterspørselen kommer.

Costa Rica Colombia Get your Guide KLMs rutenettverk
Foto: KLM.

Endringer i KLMs rutenettverk

Flyselskapet flyr til 16 nordamerikanske destinasjoner sommeren 2021. Dette er 1 for mindre enn to år siden: Salt Lake City. KLM vil imidlertid fortsette å tilby en direkte rute mellom Amsterdam og Salt Lake City. Ruten flys i samarbeid med sin Skyteam partner Delta Air Lines.

Avhengig av etterspørsel og slutt på reisebegrensninger mellom USA og Europa, ser KLM ut til å legge til Las Vegas og Minneapolis i sommer.
KLM vil legge til to destinasjoner, Cancun og Orlando, som en del av vinterplanen som går fra 31. oktober til 26. mars 2022. I sommer vil flyfrekvensen forbli lavere enn sommeren 2019, med både frekvens og antall seter per destinasjon. Selskapet forventer at disse tallene gradvis vil øke på grunn av økende vaksinasjoner og den gradvise gjenåpningen av Europa. Flyselskapet sier at det er veldig smidig når det gjelder planlegging av nettverket.

Om KLM

I 100 år har KLM Royal Dutch Airlines vært en pioner innenfor flyindustrien, og er i dag verdens eldste kommersielle flyselskap. I 2018 fløy KLM 34,2 millioner passasjerer, og selskapet flyr med en moderne flyflåte direkte til 166 destinasjoner fra Amsterdam. KLM-konsernet består av KLM Cityhopper, Transavia og Martinair. KLM står også for omtrent halvparten av innkjøpene av biodrivstoff på markedet. Flyselskapet var det første som fløy med biodrivstoff under en kommersiell flyreise. KLM har i 15 år vært topprangerte av Dow Jones Sustainability Index, som er den ledende indeksen for å måle bærekraftige foretak.

%d bloggere liker dette: