Flyselskap Rutenytt

KLM tilbake i Kristiansand

Kristiansand
Plutselig tilbake i Kristiansand. Fra mandag 28. juni 2021 er KLM tilbake med Embraer-175 med plass til 88 passasjerer. Foto: KLM.

Mandag 28. juni 2021, er KLM tilbake med en daglig frekvens mellom tresko-byen Amsterdam og Kristiansand. Dette er den første utenriks-ruten fra Kristiansand lufthavn Kjevik og «kontinentet» på hele syv måneder.

KLM starter ruten AMS-KRS fra og med den 28 juni. Dette er et veldig positivt signal både til næringslivet og selskapets kunder på Sørlandet. Ruten skal opereres 5 ganger pr/uke i perioden 28 juni – 18 juli ; fra og med den 19 juli blir det en daglig avgang.

Foreløpig se ruteplanen følgende ut mellom Kristiansand og Amsterdam:

  • KL 1209 AMS-KRS 16.25 – 17.45
  • KL 1210 KRS-AMS 18.15 – 19.45

Rutefly i Europa i over 80 år

Om KLM  og Kristiansand

I over 100 år har KLM Royal Dutch Airlines vært en pioner innenfor flyindustrien. I dag verdens eldste flyselskap som fortsatt flyr under sitt opprinnelige navn. I 2018 fløy KLM 34,1 millioner passasjerer til 162 destinasjoner verden over. I Norden flyr KLM til og fra 15 destinasjoner i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Flåten omfatter 214 fly og flyselskapet har over 33 000 ansatte. KLM-konsernet består av KLM Cityshopper, Transavia og Martinair. KLM er også medlem i global SkyTeam Alliance, som består av 20 flyselskaper, og ett nettverk som strekker seg over 1 063 destinasjoner i 173 land.

KLM har i 14 år vært topprangerte av Dow Jones Sustainability Index, som er den ledende indeksen for å måle bærekraftige foretak. Som eneste europeiske selskap flyr KLM daglig interkontinentalt med en biodrivstoff-blanding. KLM står også for omtrent halvparten av innkjøpene av biodrivstoff på markedet, og var det første flyselskapet som fløy med biodrivstoff under en kommersiell flyreise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: