Flyselskap Rutenytt

WOW: det islandske flyselskapet Play etablerer ruter fra Stavanger og Trondheim

Det islandske flyselskapet Play
Pressefoto: Avinor.

Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.

Vi har sett en stor salgsøkning i den siste tiden, og vi tror at reiseaktiviteten vil øke betydelig i 2022. Derfor mener vi at dette er et godt tidspunkt for å utvide vårt nettverk og tilby våre passasjerer lave priser fra Stavanger og Trondheim til Reykjavik. Vi har stor tro på at de nye rutene vil bli suksessfulle, både for våre islandske og norske passasjerer.

Birgir Jonsson, konsernsjef i flyselskapet Play.

 

Selskapet planlegger også å tilby videreforbindelser for norske kunder fra Reykjavik til Nord-Amerika.

Flyselskapet Play etablerer ruter fra Stavanger og Trondheim

Flyruten mellom Stavanger lufthavn Sola og Reykjavik vil starte opp 26. mai 2022, og den vil ha avganger hver torsdag og søndag. Flyruten mellom Trondheim lufthavn Værnes og Reykjavik vil starte opp 31. mai 2022, og den vil ha avganger hver tirsdag og lørdag.

Både Anette Sigmundstad, lufthavndirektør ved Stavanger lufthavn Sola, og Thomas Wintervold, fungerende lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, ønsker de nye rutene velkomne.

– Dette er viktige flyruter for næringslivet, samt for innkommende turisme. Det er betydelig forretningstrafikk og arbeidsinnvandring mellom Island og Stavanger/Trondheim, som vil benytte disse rutene. I tillegg ser vi et godt potensiale for utgående og innkommende turismetrafikk, sier Wintervold og Sigmundstad.

Begge flyrutene vil betjenes av Airbus A320.

Videre til USA

Da PLAY sendte det aller første flyet på vingene 24. juni i år, lå det allerede i kortene at europeiske ruter skulle startes opp. Deretter skulle  ruter til USA skulle etableres i neste fase. Dette er ideen bak konseptet, kopiert fra WOW air, som gikk konkurs i mars 2019.

Nå tar PLAY det første skrittet mot sitt amerikanske eventyr. Den 20. august søkte flyselskapet det amerikanske transportdepartementet (DOT) om tillatelse til for passasjerruter til USA. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Planen er i sommertrafikkprogrammet 2022 å tilby ruter fra Keflavik internasjonale lufthavn til den amerikanske østkysten med selskapets 192-seters Airbus A321neo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: