Flyselskap Økonomi

Bank på Euronext-børsen for Flyr i løpet av dagen

Flyr lanserer Las Palmas Bank på Euronext-børsen
Foto/ Rendering: Flyr.com.

Flyselskapet Flyr fikk skikkelig juling på børsen Euronext i løpet av dagen. Allerede i morgen timene kunngjorde selskapet et tap på MNOK 162 i tredje kvartal, og aksjen endte med et tap på nærmere 20% prosent. Bank på Euronext-børsen for Flyr i løpet av dagen.

Flyselskapet har planlagt resultat-presentasjon torsdag 11. november 2021 for tallene i Q3-2021. Likevel ble enkelte nøkkeltall utlevert til pressen mandag morgen denne uken. Selskapet trenger å hente inn MNOK 250 i frisk kapital for å komme seg gjennom den svake vintersesongen 2021-2022.

Flyr hadde ved utgangen av september en kontantbeholdning på 363 millioner kroner, og sier emisjonen kommer for at selskapet skal styrke den «finansielle bufferen», for å sikre optimal trafikkvekst i et gjenåpnet marked. I tillegg er flyselskapene rammet av at oljeprisen – og prisen på flydrivstoff – har steget mer enn 70 prosent hittil i år. Oljeprisen er mandag på over 83 dollar fatet. Flyselskapet melder samtidig å ha brukt opp 248 millioner kroner av kontantbeholdning siden oppstarten, inkludert 94 millioner kroner før første flyvning, 30. juni i år.

Tross lave priser fra Flyr, har Norwegian fullere fly:

  • Norwegian fylte cirka 83 prosent av setene om bord i oktober, ifølge trafikktall sist uke. Enhetsinntekten (RASK) var 0,50 kroner.
  • Tilsvarende kabinfaktor hos Flyr var på 61 prosent i oktober, ifølge en presentasjon mandag. Enhetsinntekten var 0,37 kroner.
nyeste generasjon 737
Rendering: Boeing / Flyr.com

Bank på Euronext-børsen – får rabatt og provisjon

Erik Gunnar Braathen og familien hans er største aksjonær i flyr med nær 50 prosent av aksjene. Han og andre investorer som er aksjonærer i emisjonen får spesielt gode vilkår for å ville tegne seg.

  • Garantistene kan kjøpe aksjer med en rabatt på 30 prosent under emisjonskursen. Den blir satt på samme dag som en ekstraordinær generalforsamling i desember eller januar.
  • I tillegg kan garantistene heve tre prosent i provisjon på beløpet de går inn med.

Flyr-aksjen falt hardt like etter åpning på Oslo Børs mandag, der handelen aksjen ble automatisk stoppet. Aksjen endte ned over 20 prosent til kurs 3,05 kroner pr. aksje.

%d bloggere liker dette: