Flyselskap

Første flytur med SAS’ splitter nye A321 Long Range

Første flytur med SAS
Foto: Scandinavian Airlines.

SAS’ første Airbus A321 Long Range gjennomfører sin første langdistanseflyvning onsdag den 22. desember 2021. Første flytur med SAS er fra København til Washington. Det vil gå inn i normal trafikk den 27.  mars 2022.

Det nye flyet er utstyrt med et servicekonsept med tre produktklasser, som resten av SAS’ langdistanseflåte, og vil øke SAS’ fleksibilitet til å møte skandinaviske reisemønstre. A321LR er en del av SAS’ pågående flåtefornyelse og reduserer klimautslippene sammenlignet med tidligere generasjoner av lignende fly.

Flyet er såkalt «narrow body» med kun én midtgang, spesielt konfigurert til å fly lengre avstander enn en standard A321neo. De mindre flyene gir SAS muligheten til å fylle flyet på nye ruter og vil være et kjærkomment tilskudd til SAS’ langdistanseflåte. A321LR vil øke SAS’ fleksibilitet til å tilpasse seg endringer i etterspørselen etter nye ruter og destinasjoner.

 

Dette er en helt ny flytype for SAS, som er utrolig godt egnet til det skandinaviske markedet og nye reisemønstre til og fra regionen. Det gir SAS en mulighet til å tilby reisende flere interkontinentale ruter, færre mellomlandinger og kortere reisetider til og fra Skandinavia. Det nye flyet er utstyrt med et servicekonsept på linje med resten av SAS’ langdistanseflåte. Og tilbyr passasjerene alle fordeler, komfortnivåer og valgmuligheter i våre produktklasser.

Karl Sandlund,  kommersiell direktør i SAS.

Første flytur med SAS
Photographer Andy Prhat – Scandinavian Airlines.

Nyeste generasjon airbus

A321LR tilhører den nyeste generasjonen fly og forventes å redusere klimautslippene med omtrent like mye som da SAS introduserte A320neo. Maskinen har et karbonavtrykk cirka 15-18 prosent mindre enn et fly av tilsvarende størrelse fra forrige generasjon.

Å redusere karbonavtrykket i flybransjen er avgjørende, og SAS har som mål å lede an mot bærekraftige reiser. Vi har satt oss som mål å redusere CO2-utslippene med 25 prosent innen 2025. Den pågående flåtefornyelsen, inkludert nye langdistansefly, er en investering i mer bærekraftig luftfart.

SAS’ nye A321LR gjennomførte sin første flyvning for SAS den 20. desember mellom København og Oslo. Flyet settes  i normal drift den 27. mars 2022 og er planlagt å operere på ruter fra København til Washington, Boston og New York.

Foto: Andy Prhat / SAS.

Første flytur med SAS Airbus A321LR

  • Flyet har 22 Business, 12 Plus og 123 G Totalt 157 seter i et fly med én midtgang.
  • Setene er spesielt valgt for A321LR for å optimalisere komforten i alle tre produktklassene for å møte forventningene til reisende som flyr ofte.
  • Setene på SAS Business er fully flat-seter, og det er forskjellige stemningslysscenarier i kabinene, samt høyhastighets Wi-Fi.
  • Hvert sete er utstyrt med IFE-skjermer, strøm til PC og/eller hurtiglader USB.
  • Det reduserte støynivået inne i kabinen vil ytterligere forbedre reiseopplevelsen om bord.