Flyselskap

Norse Atlantic Airways får avgangs- og landingsrettigheter på London Gatwick

landingsrettigheter på London Gatwick
Foto: flynorse.

 

Markedssituasjonen er sterkt påvirket av de tragiske hendelsene i Ukraina. Det resulterer i økte drivstoffpriser og usikkerhet knyttet til reiseetterspørselen. For å sikre at Norse starter til riktig tid, har selskapet justert tidspunktet for lansering av billettsalget og første flygning. Billettsalget forventes å starte i april og første flygning i juni. Samtidig har selskapet sikret seg viktige avgangs- og landingsrettigheter på London Gatwick. 

 Tragedien som utspiller seg i Ukraina skaper en usikkerhet i internasjonal luftfart som vi tar på alvor. Våre fleksible leasingavtaler, lave kostnadsbase og sterke økonomiske posisjon, kombinert med at vi ikke har begynt å fly, gjør at vi kan starte forsiktig, øke kapasiteten i takt med etterspørselen og tilpasse oss uforutsette hendelser. En gradvis tilnærming der opptrapping utelukkende er drevet av etterspørsel. Detvil gjøre oss i stand til å opprettholde vår sterke, gjeldfrie balanse og kostnadsbase.

Bjørn Tore Larsen, konsernsjef og grunnlegger  i Norse.

Norse planlegger å starte flygninger i juni mellom Norge og utvalgte destinasjoner i USA.  Andre europeiske destinasjoner som Paris og London, vil bli en del av tilbudet så snart markedssituasjonen tillater det. Selskapet fikk nylig tildelt viktige og kostnadsfrie avgangs- og landingsrettigheter på London Gatwick.

Landingsrettigheter på London Gatwick 😊

– Vi er veldig godt fornøyde med å få avgangs- og landingsrettigheter på London Gatwick, helt uten kostnad. Det gir oss tilgang til et av de mest attraktive markedene i Europa. Vi ser fram til å samarbeide med teamet på Gatwick flyplass, sier Larsen.

Rutenettet vil bli annonsert når billettsalget lanseres.

– Vi har den fleksibiliteten som trengs for å raskt kunne tilpasse oss uforutsette hendelser slik at vi kan sette flere fly i trafikk og tilby rimelige billetter til spennende reisemål så snart markedssituasjonen tillater det. Team Norse er svært motivert og det at vi i tillegg kun betaler for flyene når de er i drift, er også et konkurransefortrinn, sier Larsen.

Dagens markedssituasjon gjør det utfordrende å forutsi etterspørselen etter transatlantiske reiser.

– Vi har imidlertid stor tro på at etterspørselen vil komme tilbake med full styrke fordi folk vil ønske å oppleve nye reisemål, besøke venner og familie og dra på jobbreise. Vi skal stå klare til å tilby attraktive og rimelige flyreiser om bord våre mer miljøvennlige og drivstoffeffektive Boeing 787 Dreamlinere til kostnadsbevisste fritids- og forretningsreisende, sier Larsen.

Rekruttering av piloter og kabinansatte 

Norse har rekruttert piloter og kabinpersonale til de første rutene. Selskapet har etablert en base for piloter i Oslo og kabinansatte i Fort Lauderdale. Opplæring av pilot- og kabinbesetningsinstruktører har startet og skal trappes opp i takt med at flere fly settes i trafikk. Selskapet har også startet rekruttering av kabinansatte i Oslo og vil etablere mannskapsbaser flere steder i takt med økt drift.

Norse har signert tariffavtaler med pilot- og kabinansattes fagforeninger i Norge, USA og Storbritannia.

Dreamliner-flåte 

Norse har en flåte med moderne, mer miljøvennlige og drivstoffeffektive fly av typen Boeing 787 Dreamliner. Selskapets flåte består av ni fly som i dag er parkert på Oslo Lufthavn. De resterende seks flyene levers fortløpende de neste månedene.

Norse fikk utstedt norsk driftstillatelse Luftfartstilsynet i desember 2021 og amerikansk flytillatelse fra det amerikanske transportdepartementet i januar 2022.

Norse Atlantic Airways er et nytt flyselskap som vil tilby komfortable langdistanseflyvninger til en god pris, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av administrerende direktør og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige flyr av typen Boeing 787 Dreamliner som vil betjene destinasjoner som New York, Florida, Paris, London og Oslo. De første flyvningene forventes å ta av i juni 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.

%d bloggere liker dette: