Flyplass Flyselskap

Reisekaoset fortsetter på London Heathrow etter at bagasjekarrusell er satt ut av drift

bagasjekarusell - London Heathrow
Heathrow Airport, Terminal 5A. Foto: BAA.

Store mengder med bagasje på grunn av en bagasjekarrusell ute av drift har gitt Storbritannias største flyplass en skikkelig hodepine. I en Twitter-post, venter fortsatt flere hundre kofferter og bagger på fortsatt å bli behandlet.

Dette er fasiten etter første helg med sommertrafikk på enkelte av Europas større flyplasser.

I mellomtiden ser problemet med bagasjekarusellen ut til å være løst. Passasjerer som reiste på ferie fra London Heathrow i helgen. Disse må vente opptil to dager før de blir gjenforent med bagasjen de uvillig måtte legge igjen. Reisekaos ser ut til å fortsette ettersom alle flyplasser i Europa og Storbritannia sliter med mangel på ansatte.

Flere flyplasser i Storbritannia har meldt om køer på opptil fem timer ettersom skoleferien har staret i landet. British Airways ber passasjerene om å levere bagasjen én dag før flyet (tidlig bagasjesjekking) for å redusere forsinkelser.

Brussels stengt på mandag – streik ikke bagasjekarrusell

Flyplassen i EU-hovedstaden Brussel valgte mandag 20 juni 2022 å holde flyplassen på grunn av en vekter-streik blant personalet i selskapet G4S. Tirsdagen forventer flyplassen igjen å åpne, men kommer med varsler om lange køer.

Belgia rammes av streik over hele landet, og særlig hardt rammes flyplassen i Brussel. Også på flyplassen Heathrow i London er det trøbbel mandag.

Bemanningstrøbbel i kjølvannet av pandemiens oppsigelser har skapt problemer på flyplasser i flere land den siste tiden. På Heathrow i London har det i helgen vært store problemer med å håndtere all bagasjen, og mandag er rundt 5.000 passasjerer rammet av kanselleringer som er gjort for å dempe noe av bagasje-pågangen, skriver Sky News.

Reisende anbefales å ta kontakt med sitt flyselskap og holdes seg oppdatert på nettsidene til Avinor.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: