Flyselskap

SAS kansellerer 300 Tokyo flyvninger – tusenvis av passasjerer berørt

kansellerer 300 Tokyo
Airbus A350-900 – SAS Business Class – pantry. Pressefoto: SAS

SAS har kansellert alle sine rundt 300 Tokyo flyvninger i løpet av den inneværende vintersesongen. Det skyldes covid-restriksjoner og hindringer i russisk luftrom. Antall passasjerer berørt er estimert til  ca. 6000.

Alle flyvninger til Tokyo er kansellert med umiddelbar virkning. Kanselleringen vil vare til 26. mars 2023. Årsaken er blant annet at Japan, til tross for lettelsene i restriksjonene de siste dagene, fortsatt har noen restriksjoner på innreise. Den lange perioden med restriksjoner har også gjort at etterspørselen etter reiser til Japan fortsatt er svak. I tillegg kommer det faktum at flykorridoren over Sibir er stengt, noe som tvinger fram en lang omvei for flyvningene fra Skandinavia.

Til tross for alt ble det bestillinger og totalt er rundt 6000 passasjerer berørt som nå er ombooket til andre flyselskaper, inkludert Star Alliance-partneren Lufthansa.

Vi følger utviklingen i Japan nøye og ønsker selvfølgelig å starte flyvningene dit så fort som mulig.

Anna Sandell, pressesjef hos SAS i en epost til avisen.

kansellerer 300 Tokyo
Ruten til Tokyo var oppsatt med SAS nye A350-900XWB. Foto: SAS

SAS er var “Big in Japan” – kansellerer 300 Tokyo avganger

SAS var det første flyselskapet som kunne tilby reiser over Nordpolen uten flybytte. Både til Los Angeles og Tokyo. I 1954 var SAS først ute med å fly over Nordpolen til den amerikanske vestkysten og Los Angeles. Den 24. februar i 1957 skrev SAS igjen historie da selskapet begynte å fly direkte mellom København og Tokyo, med kun ett stopp i Anchorage, Alaska. Det tok konkurrentene hele fem år å følge i SAS’ fotspor, så i denne perioden var SAS eneste flyselskap som fløy mellom Skandinavia og Japan.

I mer enn 60 år har SAS bidratt til gode forbindelser mellom Skandinavia og Japan. Vi har fløyet et stort antall passasjerer, frakt og varer til og fra de skandinaviske landene og Tokyo i løpet av disse årene. Japan er et spennende reisemål for skandinaver, og det eksisterer en stor interesse i Japan for å reise til Skandinavia.

Eivind Roald, tidligere CCO i SAS.

Sibir korridoren

  • Flyruter fra Skandinavia til Øst- og Sørøst-Asia går gjennom Sibir-korridoren. Den er regulert av en luftfartsavtale fra 1956 mellom de tre skandinaviske landene og Russland. Den gir SAS enerett i Skandinavia til å fly over Russland i Sibir.
  • Grunnet konflikten i Ukraina er alle flyvninger over russisk luftrom stengt inntil videre.

 

%d bloggere liker dette: