Flyselskap Rutenytt

British Airways setter inn nye Club Suites på ruten til Sydney

British Airways låner Club Suites
Foto: British Airways.

Business class-passasjerer på British Airways ruten London-Singapore-Sydney-ruten vil få en helt ny opplevelse i Boeing 777-300ER Club Suites.

First- og Business class passasjerer på Kangaroo-ruten fra Storbritannia til Australia vil snart oppleve British Airways nyeste premium-kabiner. One-stop-ruten mellom London og Sydney om bord i Boeing 777-300ER-fly vil bli fløyet med den nyeste First Suites og den etterlengtede Club Suites i Business class (Club World Business Class).

Club Suites
Den gang det tok 55 timer i luften, 4 overnattinger – og totalt nesten 4 døgn å bevege seg mellom Sydney og London. Illustrasjon: British Airways.

Fra og med 30. oktober flyr British Airways (BA) flight BA15 fra London Heathrow Airport (LHR) til Sydney Airport (SYD) med 777-300ER. BA15 reiser fra LHR søndag 30. oktober kl. 21.35 og ankommer Sydney tirsdag 1. november kl. 06.55. Ruteplanen viser en mellomlanding på  1:25-timer på Singapore Changi Airport (SIN) og en total reisetid på 22:20 timer. Returflyet BA16, som inkluderer Changi-stoppet, har avgang fra Sydney lufthavn kl. 16.30 og ankommer London kl. 05.25 neste dag.

London-Singapore-Sydney
Totalt 8 First Class suites på Boeing 777-300ER. Foto British Airways.

First Class Suites – London-Singapore-Sydney

Det vil være åtte First-suiter utstyrt med en dør og med en 24-tommers (61 centimeter) HD-videoskjerm. Det tilbys støyreduserende Meridian-hodetelefoner, a la carte-servering, luksuriøse fasiliteter og pyjamas. Dessverre finnes det i motsetning til Emirates A380s ingen dusj om bord, men er tilgjengelige i Singapores Oneworld® First Class lounger.

British Airways bestiller Boeing 777X

Den største endringen kommer i  Business Class (BA: Club World) med den etterlengtede introduksjonen av BAs Club Suites. Denne rulles gradvis ut på Boeing 777 flyene. Setet er et etterhvert kjent  på mange ruter, inkludert London – New York JFK, ettersom de har vært på flyselskapets Airbus A350 siden introduksjonen i 2019 og også finnes ombord i Boeing 787-10-flyene.

Club Suites
BA Club Suite anno 2019 – Boeing 777-300ER. Foto: British Airways.

BA Club Suites – London-Singapore-Sydney

Suitene har skyvedører, direkte adkomst til midtgangen og flatseng i en 1-2-1 kabin-konfigurasjon. BA sier at suitene har 40 % mer lagringsplass, inkludert et skap, speil og en 18,5-tommers (47 centimeter) underholdningsskjerm. Suitene har også PC/USB-strøm, WiFi og høyoppløselig gate-to-gate-programmering. Med to lange natt-flyvninger  vil en myk pute og det luksuriøse White Company-sengesettet hjelpe deg til en god natts svøn.

Våre nye First- og Club Suite-seter er laget for å tilfredstille de individuelle behovene til våre  kunder. Hvert sete er designet for å tilby privatliv, komfort og plass – et sted hvor vi vet at kundene våre liker å jobbe og slappe av. Vi har jobbet hardt for å sikre at alle aspekter av vår First- og Club-World opplevelse speiler det aller beste innen britisk stil og kvalitet som kundene  forventer av oss. Vi håper at etter hvert som flere kunder får sjansen til å oppleve det, vil de nyte det å reise i den så mye som vi har likt å designe den.

Calum Laming, British Airways Chief Customer Officer

Mellomlanding i Singapore

Under den korte mellomlandingen i Singapore kan First- og Business Class passasjerer, og oneworld Sapphire and Emerald-flyreisende nyte BAs premium-lounge. Loungen ligger i Changis terminal 1, og ble gjenåpnet i mai. Den ligger vegg-i-vegg med Qantas Premium lounge på nivå 3. Loungen tilbyr de vanlige fasilitetene som forventes av en premium lounge. Det inkluderer dusj muligheter, buffet, arbeidsplasser, lade-fasiliteter, toalett og adgang for rullestolbrukere.


British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent. British Airways opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til London Heathrow lufthavn.

Kilde: Traveller.com.au

%d bloggere liker dette: