Flyselskap

Ny pilot-streik i Eurowings og Europa

Airbus A320 Winglet. Foto: Eurowings.

Det Lufthansa eide tyske lavprisflyselskapet Eurowings innstiller hundrevis av flyavganger på grunn av ny pilot-streik mandag til onsdag.

Mandag 17. oktober kl 00:00 starter en pilotstreik hos Eurowings som er planlagt å vare i tre dager frem til 19. oktober klokken 23.59. Det er pilotene organisert i Vereinigung Cockpit (VC) som har valgt å bruke streike-instituttet, og dette er fordi Eurowings tilsynelatende ikke har imøtekommet kravet om kortere tjenestetid og lengre hvileperioder.

Vi er fortsatt åpne for samtaler. Det vi nå trenger er fremgang på hvordan arbeidsmengden kan reguleres på en fremtidssikker og bærekraftig måte. Vi har vist vår vilje til å finne løsninger mange ganger og forventer det samme fra Eurowing.

Marcel Gröls, styreleder for tariffpolitikk i Cockpitforeningen.

Ny pilot-streik hos Eurowings

Streiken får ikke veldig stor effekt i Norge. I skrivende stund finnes det kun en rute mellom Oslo og Hamburg. Denne er følgelig innstilt.

Ny pilot-streik
Skjermdump: Avinor.no

Pilotforeningen varslet streiken etter forhandlinger med selskapets ledelse om bedre arbeidsbetingelser, som reduksjon i antallet flytimer.

Mandag blir 230 av 400 flyavganger kansellert. Tirsdag og onsdag vil mindre enn halvparten av avgangene bli innstilt, ifølge flyselskapet. Det er andre gang på få uker at flygerne i Eurowings streiker.

En streik i morselskapet Lufthansa ble avverget i september da selskapet og fagforeningene ble enige om en lønnsavtale som tok hensyn til den økende inflasjonen.

Om Eurowings

Eurowings basert i Dortmund i Tyskland, og er etablert som ett datterselskap i Lufthansa Gruppen. Det er et regionalt flyselskap for både innenriks- og utenriks luftfart i Europa og resten av verden. Selskapet ble etablert i 1993 og startet sin virksomhet den 1. januar 1994.

Eurowings var eied av Lufthansa med 49%, Dr Albrecht Knauf (50,02%) og øvrige 0,08% frem til årsskiftet 2009. Fra januar 2009 stod Lufthansa som eneste eier av selskapet. Eurowings har Dortmund lufthavn som hovedflyplass, men har huber ved Düsseldorf internasjonale lufthavn, Flughafen Nürnberg, München lufthavn «Franz Josef Strauß» og Flughafen Hannover-Langenhagen.

%d bloggere liker dette: