Flyselskap

Lufthansa hever prognosen for 2022

Lufthansa hever prognosen for 2022
Foto: Lufthansa.

Lufthansa hever prognosen for årsjustert driftsresultat til over 1 milliard euro mandag ettermiddag. Bakgrunnen skyldes styrket etterspørsel etter flyreiser som fortsatt viser bedring etter COVID.

Selskapet forventet tidligere et justert driftsresultat (EBIT) var på over 500 millioner euro. Foreløpige resultater for tredje kvartal indikerer at flyselskapet nesten doblet year-on-year inntekter i tredje kvartal til 10,1 milliarder euro. Kvartals justert inntjening på 1,1 milliarder euro.

Effekten fra streikene reduserte resultatet med rundt 70 millioner euro, ifølge uttalelsen fra flyselskapet.

Basert på den positive utviklingen i tredje kvartal, dagens booking-situasjon som fortsetter å reflektere sterkere etterspørsel etter flyreiser i de kommende månedene. Lufthansa Group hever prognosen for hele året.

Endelige kvartalsresultater presenteres 27. oktober.

Lufthansa hever prognosen for 2022

Pilotene i Lufthansas datterselskap Eurowings startet mandag en tredagers streik fordi kravet om kortere tjenestetid og lengre hvileperioder ikke har blitt etterkommet. Streiken rammer daglig  titusenvis av passasjerer – den siste i rekken av streiker og streike-trusler fra flyselskapets ansatte.

Lufthansas administrerende direktør Carsten Spohr slo likevel en positiv tone i forrige uke om fremtiden til industrien. Han uttalte at gjenåpningen for turister til Japan, og en fortsatt høy etterspørsel etter Business Class reisende er god til tross for den høye inflasjonen.

Lufthansa gruppen bestiller
Lufthansa group. Pressefoto: Lufthansa.

Lufthansa Gruppen

Lufthansa-konsernet er en globalt operativ luftfartsgruppe med totalt 550 datterselskaper og tilknyttede selskaper. Lufthansa-konsernets største forretningssegment er passasjerflyselskaper, som Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Brussels Airlines, samt Germanwings og Eurowings.

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo og Tromsø til ulike tyske destinasjoner.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.

%d bloggere liker dette: