Flyselskap

Første Lufthansa Dreamliner har fått navnet «Berlin»

Første Lufthansa Dreamliner
Lufthansas første Dreamliner er døpt «Berlin». Foto: Lufthansa

Første Lufthansa Dreamliner «Berlin» settes satt inn på ruten til New York (Newark) fra 1. desember 2022

Hovedstaden har fått en ny flygende ambassadør. Den første Boeing 787-9 i Lufthansa-flåten, med registreringen D-ABPA, ble i dag døpt på Berlin Brandenburg lufthavn av ordfører Franziska Giffey.

Den første Dreamliner i langdistanseflåten vår kalles «Berlin», fordi selskapet har et langt og spesielt forhold til hovedstaden. Lufthansa har vært en sterk partner til den tyske hovedstaden siden den ble grunnlagt i Berlin i 1926. Siden vi fikk lov til å fly til Berlin igjen i 1990, har ingen andre flyselskaper brakt flere reisende til regionen. Med den nye Boeing 787 ‘Berlin’ bærer vi stolt navnet på den tyske hovedstaden rundt i verden.

Carsten Spohr, styreleder og administrerende direktør i Lufthansa.

Lufthansa ble stiftet i Berlin 6. januar 1926 og hadde hovedkontor der frem til 1945. Etter andre verdenskrig var det bare allierte fly som fikk lande i den delte byen. Lufthansa fløy ikke til hovedstaden igjen før i 1990.

Første Lufthansa Dreamliner
Første gangs landing for D_ABPA i Frankfurt (FRA). Foto: Lufthansa

Første Lufthansa Dreamliner

Lufthansa Group er det største flyselskapet ved BER. Fem av konsernets flyselskaper forbinder Berlin med Tyskland og verden. I den kommende vinter-ruteplanen vil Lufthansa Group-flyselskapene tilby i underkant av en tredjedel av alle flyvninger til og fra Berlin. Sommeren 2023 vil Lufthansa-gruppens tilbud være mer enn dobbelt så stort som det nest største flyselskapet på stedet, og utgjøre omtrent 40 % av alle flyvninger. I tillegg er konsernet representert her – som ellers bare i Frankfurt – med alle sine viktige forretningssegmenter.

Lufthansa – innfører enda ett nytt Business Class sete i flåten

Lufthansa og den tyske hovedstaden er knyttet sammen av en lang tradisjon. Selskapet ble grunnlagt i Berlin i 1926 og reiste seg til å bli et av verdens ledende flyselskaper. I dag forbinder Lufthansa-gruppen Berlin med verden. Langdistanseflyvninger til og fra BER er svært viktig for vår økonomiske utvikling. Våre messer, kongresser og Berlins sterke gjestfrihetsindustri trives også med dette. Jeg er glad for å kunne døpe Lufthansas første Dreamliner ‘Berlin’ i dag – med ‘Berliner Weiße’, som det passer anledningen. Jeg ønsker ‘Berlin’ en god flytur til enhver tid.

Franziska Giffey,  borgermester i Berlin.

Fra desember vil D-ABPA være i drift på ruten fra Frankfurt til New York (Newark). Dreamlineren vil gjøre sin første kommersielle flytur fra Frankfurt til München 19. oktober. Fra da av vil «Berlin» fly innenlandsruten tre ganger daglig. Dette vil gjøre det mulig å gjennomføre de nødvendige treningsflyvningene og trene så mange mannskaper som mulig.

På grunn av forsinkelsene med leveranser av Boeing 777X, har det tyske flyselskapet måtte ta i bruk andre alternativ for å styrke sin langdistanse satsning. Selskapet mottatt 5 eksemplarer av Boeing 787 – dreamliner som egentlig skulle ha vært levert til Kinesiske Hainan Airlines. Lufthansa har valg å beholde innredningen til det kinesiske selskapet.

1 comment

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: