Flyselskap

SAS kan benytte SEB som rådgiver

selskapets nye destinasjoner all time high SEB som rådgiver
Foto: SAS.

Flyselskapet SAS kan fortsette å benytte SEB som rådgiver under den pågående Chapter 11-prosessen i USA.

Det har en amerikansk domstol avgjort, skriver Dagens industri.

En amerikansk konkurs-domstol har tidligere vurdert at SEB ikke kunne fortsette som rådgiver. Domstolen fant det problematisk at bankens styreleder Marcus Wallenberg har tilknytning til flyselskapet fordi Wallenberg-sfæren eier en del av SAS. Problemstillingen ble reist av The US Trustee Program, som er en del av det amerikanske justisdepartementet allerede i august.

Organet mener at SEBs styreleder, Marcus Wallenberg, har en egeninteresse i flyselskapet på grunn av Wallenberg-familiens eierandel i SAS.

SEB som rådgiver – får fortsette

Chapter 11 omtales ofte som en «restrukturerings konkurs». Det passer for bedrifter som ønsker å kunne drive videre, men trenger tid til å omstille økonomien for å kunne betale gjelden.

SEB vil nå blant annet være ansvarlige for å foreta en uavhengig vurdering av SAS nåværende og fremtidige økonomiske prospekter, legge strategiske planer og sikre exit egenkapitalfinansiering på minst 9,5 milliarder svenske kroner. Styreleder Marcus Wallenberg er femte generasjon i det svenske næringslivsimperiumet, blant annet sammen med sin fetter Jacob Wallenberg.


Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) er en svensk bank med hovedkontor i Stockholm. SEB ble stiftet i 1856 og er i dag aktiv i 20 land med totalt rundt 16 000 ansatte. Norden, Baltikum og Tyskland er SEBs hovedmarkeder, men banken har også virksomhet i om lag 20 land over hele verden. SEB er børsnotert på Stockholms børs med Wallenbergfamilien som største eier gjennom investeringsselskapet Investor AB.

%d bloggere liker dette: