Flyselskap

Qatar Airways dropper 18 ruter for å kunne avvikle FIFA 2022

FIFA 2022
Doha baserte Qatar Airways dropper 18 ruter for å rydde plass til FIFA 2022. Foto: Qatar Airways.

Qatar Airways administrerende direktør Akbar Al Baker bekreftet tirsdag at det Doha-baserte flyselskapet midlertidig pauser 18 destinasjoner for å frigjøre kapasitet ved sitt knutepunkt for passasjertrafikk i FIFA 2022 World Cup.

Under en presentasjon holdt i Qatars hovedstad Doha for å gjennomgå flyselskapets forberedelser til den forestående fotballturneringen, spurte en journalist Al Baker om Qatar Airways planla å legge til ny destinasjoner i sitt rute nettverk i forkant av verdensmesterskapet.

Faktisk, nei, vi har ingen nye destinasjoner. Snarere tvert imot, vi har redusert og trukket oss fra 18 destinasjoner for å gjøre plass på Hamad International for nye flyselskaper som ønsker å fly inn supportere. Vår prioritet i dag er ikke Qatar Airways sitt nettverk, vår prioritet er å gi tilgang til alle landene som deltar (i verdensmesterskapet) og trenger å fly inn et stort antall supportere.

Akbar Al Baker, administrerende direktør  hos Qatar Airways.

Advarte allerede i juni

Allerede i juni hadde Al Baker advart om at Qatar Airways kunne pause mellom 15 og 20 ruter. Bakgrunnen var å tilføre ekstra kapasitet fra nøkkel-markeder for supportere som har sikret seg billetter til turneringen.

Jeg er veldig glad for å si at vi nå har mange flyselskaper som nå søker om å få fly til Hamad International for første gang. Lufthansa ønsker å gjenoppta ruten, vi har Air France, KLM og mange andre flyselskaper som ønsker å fly hit.

I tillegg sa Al Baker at det ville komme «mange charterfly fra destinasjoner som Qatar Airways ikke har planer om å operere», så vel som «hundrevis av executive jets». Det vil begrense kapasiteten på Hamad internasjonale lufthavn ytterligere.

For å skape ekstra passasjerkapasitet har Qatar gjenåpnet Doha internasjonale lufthavn, som ligger på motsatt side av en stor motorvei fra Hamad internasjonale. En rekke flyselskaper, inkludert Etihad og flydubai, har blitt midlertidig flyttet til Doha International de neste månedene.

Qatar Airways er valgt som offisiell sponsor for FIFA 2018-2022

Etihad og flydubai vil delta i en “shuttle-service” mellom Doha og andre byer i regionen. Inntil 160 flyvninger daglig dag som kun flyr for å transportere fotballfans til kampdager.

Fra 1. november vil Qatar stenge sine grenser for utenlandske besøkende. Med mindre du allerede har en bekreftet VM-billett. Alle billett innehavere må også søke om et spesielt visum kjent som et “Hayya-pass”. Det vil gi dem adgang til Qatar, tilgang til stadioner og gratis reise med offentlig transport.


Om FIFA 2022

I november sparkes verdensmesterskapet i fotball i gang. Vanligvis rettes oppmerksomheten i all hovedsak mot fotballen, men slik er det ikke nå. Vertsnasjonen i årets VM er Qatar, hvor det har blitt avdekket en rekke menneskerettighetsbrudd. I tillegg skal over 6500 migrantarbeidere ha omkommet etter at landet fikk tildelt mesterskapet i 2010.

Alle som reiser til Qatar under FIFA verdensmesterskap blir bedt om å laste ned to apper: Ehteraz og Hayya. Kort sagt, Ehteraz er en smittestopp-app mens Hayya er en offisiell VM-app som brukes til å administrere kampbilletter og få tilgang til gratis metro i Qatar.

Spesielt ber infeksjonssporingsappen Ehterez om en rekke tilganger til telefonen som å lese, slette eller endre innhold på telefonen, tilgang til å koble til Wifi og Bluetooth, og for å få oversikt over din eksakte plassering.

Hayya-appen krever ikke så mye, men ber om tilgang til blant annet å dele din personlige informasjon. I tillegg til tilgang til telefonens nøyaktige plassering og se telefonens nettverks forbindelser.

%d bloggere liker dette: