Flyselskap

Icelandair leverer meget gode resultater i Q3-2022

Icelandair leverer meget gode Icelandair satser planlegger flere flygninger
Foto: Icelandair.

Icelandair leverer meget gode resultater i Q3-2022. Flyselskapet bedrer sin økonomiske situasjon, og er nå bedre rustet noensinne.

Icelandair har oppnådd det de anser som “solide resultater for tredje kvartal” etter å ha levert et nettoresultat på 57,8 millioner dollar. Flyselskapet genererte sine høyeste passasjerinntekter noensinne på over 400 millioner dollar etter å ha mer enn doblet passasjerene fra i fjor.

Icelandair leverer meget gode resultater i Q3-2022.
Foto: Icelandair.

Icelandair leverer meget gode resultater – rekordpassasjerinntekter for Icelandair

Det islandske flyselskapet hadde inntekter på over 487 millioner dollar i sine siste kvartalsresultater. Rekordhøye 408,3 millioner dollar stammer fra passasjervirksomhet. Resultatet før renter og skatt (EBIT) var på 92,7 millioner dollar. En EBIT-margin på 19 %, en stor forbedring i forhold til 8,2 millioner dollar for 3. kvartal 2021.

Den nye transatlantiske etterspørselen førte til at Icelandair fraktet 1,4 millioner passasjerer i kvartalet, mer enn en dobling fra året før. Enhetsinntektene, opp 38 %, ble hjulpet av flyselskapets godt mottatte Saga Premium-produkt, og gjorde Icelandairs økonomi “robust med sterk likviditet.”

 

Å levere et så solid økonomisk resultat drevet av rekordinntekter, viser tydelig styrken i vår forretningsmodell. Ved å bruke fleksibiliteten til rutenettverket og flyvningene våre klarte vi å utnytte mulighetene i alle markedene våre i kvartalet. Vi nådde 82% av 2019-kapasiteten og mer enn doblet antall passasjerer siden i fjor.

Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Dette er det andre kvartalsresultatet på rad fra Icelandair etter at flyselskapet kom tilbake til lønnsomhet i 2. kvartal. Som Bogason bemerket i juli, spilte fleksibiliteten til Icelandairs nettverk og drift igjen en nøkkelrolle.

I juli nådde hub Keflavik International Airport (KEF) 101 % av sin pre-pandemiske kapasitet. Icelandair står for  rundt 60 % av alle flyvninger.

Om selskapet

Icelandair er Islands nasjonale flyselskap, og ble stiftet i 1973 ved en sammenslutning av de to konkurrerende islandske flyselskapene Flugfélag Íslands og Loftleiðir. Selskapet har et omfattende rutenett i Norden, Europa og USA. Selskapet drar mye nytte av Islands geografiske beliggenhet, som har og gjort Keflavik til en transittlufthavn for passasjerer som reiser mellom USA og ulike byer i Europa. Denne virksomheten står for omtrent halvparten av selskapets operasjoner.

Selskapet opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Bergen og Oslo til Keflavik internasjonale lufthavn utenfor Reykjavík.

Kilde: GlobeNewsWire.

%d bloggere liker dette: