Flyplass

Finnair øker til Japan

øker til Japan
Foto: Finnair.

Ettersom restriksjonene letter i Japan, øker Finnair nå rutene til Tokyo. Inntil ni avganger i uken til begge flyplassene. I tillegg er Oneworld allianse partner Japan Airlines inkludert i tilbudet. Finnair øker til Japan

Den stengte luftkorridoren over Sibir har rammet Finnairs trafikk til Asia hardt. At det vil bli åpnet i overskuelig fremtid, så lenge krigen i Ukraina fortsetter, er ikke sannsynlig. Samtidig øker de positive signalene fra Japan, som inntil nylig opprettholdt strenge restriksjoner på inn- og utreise til landet. Dette er gode nyheter for Finnair, som historisk sett har hatt et av sine beste markeder innen trafikk til Japan.

Nå ser vi at etterspørselen øker etter flyreiser til Japan men også omvendt, reiser fra Japan til Europa. I tillegg er frakt etterspørselen veldig god.

Robert Lönnblad, Finnairs sjef for Skandinavia.

Finnair øker til Japan

Svaret på det har vært en kraftig økning av ruteprogrammet nå i den nye vinter ruteplanen og en kampanje under navnet «Toky-go!». De to ukentlige flyvningene til Narita er nå supplert med daglig service til Haneda, Tokyos andre store flyplass. Det betyr at Finnair flyr opptil ni avganger i uken fra Helsinki til Tokyo. Legg til at Japan Airlines også opererer ruten med en daglig flyvning fra Haneda og kapasiteten øker til 16 avganger i uken mellom de to byene. SAS gjenopptok ruten til Tokyo i juli i fjor, men har nå igjen avviklet flyvningene til Haneda. Det gjør Finnair og Japan Airlines til flyselskapene som i dag flyr direkte mellom de nordiske landene og Japan.

Det er imidlertid flyvninger som nå må ta en betydelig omvei i stedet for den rette ruten over Sibir. Fra Helsingfors går ruten rett sørover over Polen og Romania før den svinger østover og fortsetter over Svartehavet og en rekke tidligere sovjetrepublikker, inkludert Turkmenistan og Kasakhstan før den lange flyturen over Kina og til slutt Sør-Korea før landing i Tokyo. Det forlenger reisetiden med rundt tre timer, fra ni til tolv timer.

– Avhengig av vinden kan det noen ganger være bedre å bruke den nordlige ruten over Nordpolen. Når de skjer, får alle passasjerene et diplom som viser at de har passert Nordpolen, sier Robert Lönnblad.