Flyplass

Stockholm: Pontus in the Air sjekker ut

Pontus in the Air. Arlanda
Pressefoto: Pontus in the Air.

Om to måneder stenger Pontus Frithiofs populære restauranter på Stockholm Arlanda Airport terminal 5. Det blir en verdig avskjed med flagget til topps. Pontus sammen med kokken Trevor Cunningham komponerer en tre-retters meny, som er en flørt med Pontus-gruppens historie. Mario E. Moroni matcher rettene på menyen med vinkjellerens eksklusive viner til uslåelige priser. Sluttspurten på Pontus in the Air startet 1. oktober.

Siden restauratør og gründer Pontus Frithiof, sammen med partner og medeier Mario E. Moroni, åpnet Pontus in the Air våren 2016. Bedriften har vokst seg hurtig og  vunnet anerkjennelse og prestisjetunge priser. Tross  en langvarig pandemi og holdt åpent hver dag. Restauranten og loungen med rundt 2000 gjester per dag, har blitt for mange reisende førstevalget og den opplagte starten på turen.

For en god og minneverdig avslutning lader Pontus og Mario seg nå for en sluttspurt. Alle de fantastiske vinene i den velassorterte vinkjelleren skal selges til like fantastiske priser, og hver uke velger Mario ut tre champagner, tre hvite og tre røde viner som tilbys til sterkt reduserte priser. Da det kun er et begrenset antall av hver enkelt flaske, blir det førstemann til mølla og dersom en vin går tom, tilbys en annen god vin fra kjelleren.

Pontus in the Air sjekker ut

Marios favoritter i vinkjelleren inkluderer den legendariske Sassicaia-årgangen 2018 til 2200 SEK, som er en pris som er på nivå med lanseringsprisen på Systembolaget. Fra champagnekolleksjonen tilbys Gosset Celebris Rosé 2007 og Paul Bara Special Club 2012 til svært gunstige priser. Mario lar det også være åpent for gjester å bla gjennom vinkartet selv og forhandle frem de allerede lave prisene på kvalitetsvinene.

Pontus og kjøkkensjef Trevor Cunninghams treretters meny består av Pontus’ klassikere. Smørkokt hummer på salat medPontus’ trøffelmajones, Tournedos Rossini med haricot verts, madeirasaus og fersk trøffel, og til slutt Pontus’ favorittdessert, Marengs Swiss med Valrhona sjokoladesaus. For de som ikke har tid eller ikke vil spise hele menyen, er det mulig å velge enkeltretter eller velge noe fra á la carte-menyen.

– Selv om det er noen måneder igjen, starter vi sluttspurten allerede nå. Vi ønsker å gi noe tilbake til alle de fantastiske gjestene som har besøkt oss disse årene. Derfor ønsker vi å tilby alle en avslutningsmeny på tre retter med våre mest eksklusive viner til rasende gode priser og det blir billigere hver uke. Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker, sier Mario E. Moroni, leder sommelier og medeier Pontus Group.

 

Vi har hatt syv utrolige år på Arlanda og det er selvfølgelig trist at vi ikke kan bli med dagens konsept. En stor takk til våre fantastiske gjester for alle besøkene hos oss og våre fantastiske ansatte, de fleste har vært med siden oppstarten i 2016, som har bidratt så sterkt til å skape et naturlig reisemål og en oase på Arlanda. Vi har store planer for fremtiden og ser med selvtillit frem til den fortsatte reisen med å skape minneverdige og gastronomiske opplevelser.

Pontus Frithiof, gründer og eier Pontus Group.