Flyselskap

Newrest Inflight Logistics åpner sin enhet på Stockholm-Arlanda

Etter å ha åpnet flykjøkken i Göteborg og Billund i oktober, åpner Newrest Inflight Logistics en ny enhet på den internasjonale flyplassen Stockholm-Arlanda for SAS.
Foto: Newrest.eu

Etter å ha åpnet flykjøkken i Göteborg og Billund i oktober, åpnet Newrest Inflight Logistics en ny enhet på den internasjonale flyplassen Stockholm-Arlanda for SAS den 1. november. Når står Oslo for tur.

Selskapet følger etableringsplanen i Nord-Europa med en ny enhet i Sverige for Scandinavian Airlines, på Stockholm-Arlanda internasjonale flyplass. Driften startet 1. november, og leveransen vil telle rundt hundre avganger per dag. Stockholm-Arlanda er et strategisk knutepunkt for Newrest Inflight Logistics, siden det fungerer som hovedkvarter for regionen. Newrest Inflight Logistics fortsetter sin reise med SAS som tilbyr cateringtjenester på flere lokasjoner. Neste åpning blir i Oslo!

Etableringen ved Stockholm Arlanda var en flott mulighet til å jobbe hånd i hånd med våre nye teammedlemmer i Sverige så vel som vår internasjonale arbeidsgruppe. I løpet av de siste 5 årene har gruppen mobilisert flere hjemmebasekontrakter med suksess.

Jonathan Stent-Torriani, Co-CEO.

Den 1. november var det lansering av det nye flykjøkkenet i Stockholm-Arlanda (ARN) med nesten 100 avganger om dagen. Gruppen starter flycatering fra Oslo 16. november og København 1. desember med omtrent like mange daglige avganger. Å bli hjemmebase-caterer for SAS i Skandinavia er en milepæl for Newrest og demonstrasjonen av tilnærmingen: kraften til en stor aktør og smidigheten til en lokal aktør.

Les fra tidligere reportasje:

SAS bytter catering leverandør – blir det ett farvel med polarrullen?

Om Newrest

Newrest er et cateringselskap som spesialiserer seg på luftfartssektoren (catering for flyselskaper og VIP-flyvninger. På bakken, med merkevarene Caffé Lindo, E-Café, Sky Café), samt i jernbanesektoren (for eksempel , SNCF TGV bar), shipping og lokalsamfunn (ambassader, skoler, private selskaper, sykehus). Selskapets hovedkontor ligger i Toulouse, Frankrike.

I 2013 sysselsatte Newrest Group mer enn 23 000 mennesker over hele verden og genererte mer enn 600 millioner euro i omsetning. Tre år senere har selskapet ytterligere  5000 ekstra ansatte og har en omsetning på over én milliard euro. Ved utgangen av 2018 var selskapet etablert i 49 land og sysselsatte 32 000 personer.

Farvel til Gate Gourmet

GateGourmet har tidligere vært catering leverandøren til SAS inntil Lufthansa eide LSG SkyChefs avviklet virksomheten i Norge.

Gate Gourmet er et internasjonalt cateringselskap, som produserer og leverer flymat i over 60 land, fra mer enn 170 ulike lokasjoner. Den norske avdelingen av Gate Gourmet består av over 400 ansatte fordelt på produksjon, lager, pakking og transport.

På Norges største flyplass tar det av fly neste hele døgnet og man opplever stadig økende trafikk. Flymat må derfor produseres, pakkes og leveres i god tid før avgang. En av de største utfordringene er planleggingen av kvalifisert bemanning til enhver tid. For at de reisende skal være sikret maten sin må det være noen på jobb døgnet rundt, hele året.


Legger du ut bilder av flymaten og serveringen om bord  på @instagram – emneknaggen #forombord  (Dette må leses for-om-bord / mat 🙂