Flyselskap

Slik skal Flyr få ned kostnadene – Flyr 2.0

få ned kostnadene Flyr ut av tredje kvartal 5 av 10 stoler Flyr markerer nå en milepæl for fordelsprogrammet Flyr+. Siden lansering 30. mars i år har Flyr nådd hele 300 000 medlemmer. 
Flyr ut av tredje kvartal. Foto: Privat.

Flyselskapet Flyr vil hente nær en halv milliard kroner i en ny emisjon. Slik presenterer selskapet ovenfor investorene hvordan de skal få ned kostnadene.

Flyr slår på stortrommen og varsler at de vil hente minst 430 millioner til en sjokkpris på ett øre per aksje.  «Nye» Flyr vil satse tungt på ferie- og fritidsmarkedet, og blir mindre synlig på norsk innenriks. Det betyr at det kun er i helgene det nye flyselskapet blir å se på Bergen og Trondheim lufthavn. Selskapet dukker likevel opp i Nord-Norge i forbindelse med julefeiringen.

Fra: Flyrs investor presentasjon.

Handlingsplanen for å få ned kostnadene

  • Internasjonale ruter: Opprettholde et utvalg av ruter til europeiske feriedestinasjoner med attraktive etterspørsel etter vintersesongen fra november til mars inkluderer dette destinasjonene Alicante, Malaga, Las Palmas, Barcelona, ​​Roma, Paris, Nice, Berlin og Brussel
  • Innenlandsruter: Begrenset tilbud, med fokus på frekvenser mellom viktige storbyer fra november til mars
  • Permitteringer: Permittere inntil 50% av selskapets ansatte.
  • Lønnskutt: Ledelsen tar et midlertidig lønnskutt på inntil 30%. Øvrige ansatte tar et midlertidig frivillig kutt på mellom 10-30%.

Flyr skal tilby fly fra Oslo til Bergen og Trondheim i helgene. Ytterligere ruter mellom flere byer i Norge i julehøytiden, inkludert fly fra Oslo til Bodø, Evenes og Tromsø. Alle ruter som for øyeblikket er i salg fra april 2023 og utover skal opereres som planlagt

Vi går inn i en krevende vintersesong der forbruksutgifter forventes å reduseres betydelig etter de siste renteøkningene, generell høy kostnadsvekst og rekordhøye energipriser. Dette er hardtslående for flyindustrien og Flyr som selskap, og vil resultere i redusert etterspørsel etter flyreiser. Dette, sammen med de varig høye prisene på flydrivstoff, gir oss ingen annen mulighet enn å justere rutetilbudet for den kommende vintersesongen. Dessverre tvinger dette oss også til å permittere flere av våre kjære kolleger. Målet vårt er imidlertid å få på plass frivillige ordninger for å beholde så mange som mulig. Ved å implementere disse tiltakene vil vi være godt posisjonert for å rampe opp med full kraft for kommende vår og sommer.

Tonje Wikstrøm Frislid – administrerende direktør, Flyr

Du kan lese hele investor-presentasjonen her.

4 comments

  1. Det blir lotto å satse på Flyr, også etter tirsdag uansett om de får emisjonen på plass. De har negativ egenkapital og ikke vist overskudd ril dags dato!

    1. Nå er det kun timer til vi har fasiten. Antar at det sendes ut en melding før børsen åpner tirsdag morgen. Også spennendene denne dagen er trafikktallene til SAS.

  2. Skal vel også leie ut fly ifra Februar i 9.måneder. i Høysesongen utrolig stunt da det er fra April til September det er mulig å tjene penger.

Comments are closed.