Flyselskap Rutenytt

Air India gjenåpner rute mellom CPH og Delhi

Air India gjenåpner
Foto: Air India på Facebook.

Etter nesten tre år med korona-stenging vil det fra mars 2023 igjen være direktefly tre ganger i uken til verdens mest folkerike land. Air India gjenåpner rute mellom CPH og Delhi.

Gjenåpningen av ruten Delhi-CPH vil komme dansk næringsliv og turisme til gode – og styrke Københavns lufthavn som et nordeuropeisk trafikknutepunkt. Når Air Indias Boeing 787-8 Dreamliner fra Delhi lander på København lufthavn 1. mars 2023 klokken 17:50, markerer det gjenstarten av en vellykket direkterute og en styrking av handel og turisme mellom Danmark og India.

Delhi-CPH-ruten vil styrke vår posisjon som Nord-Europas viktigste trafikknutepunkt og gi mange nye muligheter for forretninger og ferier i Asia. I tillegg vil reisende fra København kunne fly via Delhi til et stort antall destinasjoner i India og resten av Asia. En direkte flyforbindelse til India var i mange år et stort ønske i Danmark, hvor regjeringen, departementer, myndigheter, selskaper og flyplassen jobbet intenst med å lande ruten mellom Delhi og CPH. Det lyktes endelig i 2017.

Thomas Woldbye, administrerende direktør i CPH.

Som medlem av Star Alliance vil Air India få muligheten til å bruke det store Star Alliance-overføringsnettverket i København og sende indiske reisende fra Delhi videre til Europa via Københavns flyplass.

Allerede i 2019 var det 89 000 reisende og 8 av 10 plasser solgt. Ruten ble satt på vent i mars 2020 da pandemien rammet. Etter en pause på nesten tre år er Air India klar til å starte på nytt.

– Dette er virkelig gode nyheter for Danmark og Sør-Sverige, understreker Thomas Woldbye.

Store perspektiver for dansk næringsliv

Hos Dansk Erhverv ser administrerende direktør Brian Mikkelsen store muligheter for dansk næringsliv i det voksende markedet.

Med gjenåpningen av ruten vil vi gjenopprette direkte tilgang til et enormt marked for Danmark. Det understreker også hvor viktig det er å ha CPH som en velfungerende og effektiv knutepunktflyplass som kan tiltrekke seg store flyselskaper med direkteruter til store markeder – og dermed skape internasjonal tilgjengelighet til beste for dansk næringsliv og turisme.

Brian Mikkelsen.

I 2021 eksporterte Danmark 19,3 milliarder DKK og importerte 13,3 milliarder DKK. Ifølge tall fra Dansk Industri har danske selskaper seksdoblet sine investeringer i India de siste 15 årene, og India er nå det landet hvor danske selskaper har flest ansatte .

Foto: Pixabay.com

Gode ​​nyheter for turismen

I India vokser ønsket om å reise til utlandet. Før koronaen rammet, hadde antallet indiske utgående turister doblet seg på få år.

Hos Wonderful Copenhagen erkjenner administrerende direktør Mikkel Aarø-Hansen det tette, langvarige samarbeidet for å få Air India til Danmark – og nå for å starte ruten på nytt etter Corona. Det vil også bety flere indiske turister og forretningsfolk i Danmark.

«Direkte ruter som forbinder Danmarks hovedstad med vekstsentre og knutepunkter utenfor verden er av enorm sosial betydning. Både i forhold til å tiltrekke seg talenter, investeringer og internasjonale turister hit. Og for eksport- og exitmuligheter for danskene den andre veien», sier Mikkel Aarø-Hansen.

Den store strategiske betydningen har også ført til at ruteutviklingsprogrammet «Greater Copenhagen Connected», administrert av WOCO, tilbyr økonomisk støtte til markedsføring av hovedstaden for indiske reisende og bedrifter.

Foto: Air India.

The hard facts:

  • Air India vil fly fra København til Delhi onsdag, fredag ​​og søndag kl 19:45 med ankomst kl 07:40. Fra Delhi er det avgang kl 13:30 og ankomst CPH kl 17:45.
  • Ruten flys med 256-seters Boeing 787-8 Dreamliner, inkludert 18 business class seter.
  • På grunn av det lukkede luftrommet over Russland og Ukraina er flytiden 8-9 timer.
  • På hengende håret er India i dag verdens mest folkerike land med i underkant av 1,4 milliarder  innbyggere.
  • Delhi i det nordøstlige India er landets hovedstad og største byområde med 26,5 millioner innbyggere.
  • Danske turister besøker bl.a. Delhi med sine mange monumenter og markeder, Agra med det berømte Taj Mahal-minnesmerket og de vakre strendene i Goa og Kerala.

1 comment

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: