Flyselskap

Direkteruten fra København til JFK fortsetter inn i vinterprogrammet

København til JFK
Pressphoto: Deta Airlines.

Amerikanske Delta Air Lines fortsetter å fly sin direkterute fra København til JFK flyplassen New York gjennom vinteren. Med fem ukentlige avganger i vinterperioden blir det lettere å komme seg til og fra «The Big Apple» og videre til varme destinasjoner i USA som Orlando og Los Angeles.

New York er et populært reisemål med et vell av opplevelser og ekte storbystemning. Og nå kan du fly direkte mellom CPH og New York-JFK hele året. Etter to års koronapause begynte Delta Air Lines å fly daglig på ruten i mai, og nå har det amerikanske selskapet besluttet å fortsette på ruten over vinteren med fem ukentlige avganger frem til 8. januar 2023.

Populært Købehavn til JFK

Vi er veldig fornøyde med at Delta Air Lines holder seg til ruten mellom CPH og JFK. New York er en av danskenes favorittdestinasjoner og en direkterute er alltid attraktiv. Direkte langdistanseruter er også viktig for København lufthavns posisjon som et av de ledende trafikknutepunktene i Nord-Europa. Jeg er sikker på at det vil være en fordel for både reiseliv og næringsliv i begge land at Delta fortsetter sin rute til JFK over vinteren.

Morten Mortensen, leder for ruteutvikling i CPH.

Delta Air Lines er det nest største amerikanske flyselskapet. Fra New York-JFK har Delta Air Lines et fantastisk nettverk til hele Nord-Amerika med daglige direktefly til et stort antall byer i USA og resten av Nord-Amerika.

Vår rute fra København er fortsatt den eneste direkte ruten til New York-JFK. Derfra er det forbindelser til 40 forskjellige byer i hele USA, som passasjerer kan bruke. Om bord kan du nyte full service vi tilbyr – fra kokkens menyer til filmer og Wi-Fi.

Nicolas Ferri, visepresident for Delta i Europa, Midtøsten, Afrika og India.

Delta Air Lines har satt inn en Boeing 767-300 med plass til 216 passasjerer på ruten. Flyet tilbyr fire klasser om bord: 26 seter i Delta One business class, 18 Delta premium seter, 21 seter i Delta Comfort+ og resten i hovedkabinen. Det er avgang fra København kl 12.30 med ankomst New York, JFK kl 16.00 Flyet flyr fra New York kl 21.25 med ankomst København dagen etter kl 11.30.

Købehavn til JFK
Pressefoto: Delta Air Lines.

Delta Airlines

Delta Airlines er verdens nest største flyselskap målt i antall passasjerer (2018), og det fjerde største målt i omsetning (2004). Selskapet har hovedkvarter i Atlanta, Georgia i USA og flyr rutetrafikk over hele USA, samt flygninger til Latin-Amerika, Europa, Asia og Karibia.

Rutenettverket baseres ved på hovedflyplassene i Atlanta, Cincinnati og Salt Lake City of JFK flyplassen i New York. Også flyplassene La Guardia i New York, Orlando og Boston har et mindre fokus av ruter. Det internasjonale rutenettverket omspenner alle verdensdeler med unntak av Oseania og Antarktis. Mindre ruter på innenriksnettverket betjenes av kontraktsfestede selskaper som flyr under navnet Delta Connection.

Som med en rekke andre tradisjonelle flyselskap har Delta slitt økonomisk. Selskapet har operert under amerikanske konkursbestemmelser (Chapter 11) siden September 2005. Det konkurrerende selskapet US Airways har forsøkt å kjøpe opp Delta-selskapet. I 2008 fusjonerte  Northwest Airlines med flyselskapet Delta. Sammenslåingen ble annonsert 14. april 2008, og dannet verdens største flyselskap.

%d bloggere liker dette: