Flyselskap Rutenytt

SAS åpner ny rute til JFK i New York

mer dansk nye leasingavtaler JFK i New York
Pressefoto: CPH.

9. februar lanserer SAS sin nye rute mellom København lufthavn og John F. Kennedy internasjonale lufthavn i New York. Den nye ruten gir SAS-kunder mulighet til enkelt å reise fra både vest- og østsiden av JFK i New York, da SAS fortsetter å tilby avganger fra Skandinavia til Newark.

Gjennom lanseringen av sin nye rute til JFK i New York vil SAS tilby sine kunder hyppige avganger til denne praktiske, effektive og moderne flyplassen med enkel tilgang til og fra New York samt mange tilslutningsfly å velge mellom.

JFK-ruten begynner med fem ukentlige flyvninger fra København, og øker til daglige flyvninger i sommerplanen. SAS vil fly til terminal 7 på JFK.

Vi er veldig glade for å lansere vår nye rute til JFK. SAS tilbyr et solid produkt til Newark fra Skandinavia og vi tror dette tillegget til JFK fra København vil styrke vårt New York-tilbud til våre kunder. USA er et strategisk marked for SAS, og vi vil fortsette å utvikle nye ruter og destinasjoner når den rette muligheten byr seg.

Erik Westman, EVP & CCO, Network and Revenue Management.

Amerikanske destinasjoner fortsetter å generere etterspørsel etter stadig hyppigere avganger. I vinter vil SAS tilby rundt 130 avganger per uke på totalt 12 ruter.

Rute tider til JFK i New York:

Vinteren 2022

Mandag, torsdag, fredag, lørdag og søndag
CPH-JFK: 18:25 – 21:30
JFK-CPH: 23:00 – 12:55

Sommeren 2023

Daglig
CPH-JFK: 19:20 – 22:00
JFK-CPH: 23:55 – 13:45

vekst blant nordmenn
Foto: Pixabay.com

Om New York

New York, offisielt kalt City of New York, er den største byen i USA. Byen ligger i delstaten New York og har 8,6 millioner innbyggere. New York består av fem bydeler (boroughs): The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island.

Storbyområdet New York (New York metropolitan area, eller Greater New York) er et av de mest folkerike byområdene i verden, med rundt 22,2 millioner innbyggere.

New York er et av verdens viktigste økonomiske og kulturelle knutepunkter, og byen har en lang rekke kjente museer, teatre, gallerier, mediehus, internasjonale selskaper og børs­institusjoner. New York huser alle internasjonale delegasjoner til De forente nasjoner, og organisasjonens hovedkvarter ligger også her.

Om JFK

JFK er flyplassen med størst internasjonal trafikk i USA, både i antall passasjerer og i godstrafikk. Flyplassen er hovedflyplass for selskapet JetBlue Airways, og dessuten en av de viktigste for Delta Air Lines og American Airlines.

Flyplassen drives av Port Authority of New York and New Jersey. Disse driver også de andre flyplassene i området; Newark Liberty International Airport, LaGuardia Airport og Teterboro Airport. JFK er den største av disse.

JFK hadde omtrent 47 millioner reisende i 2011, noe som gjorde den til den sjette travleste flyplassen i USA. Den håndterer ca. 50 000 internasjonale passasjerer om dagen.

%d bloggere liker dette: