Flyselskap

Norse Atlantic raser mot økt flypassasjeravgift

økt flypassasjeravgift
Foto: flynorse.com

Flyselskapet truer med å droppe direkteruter til og fra Norge. I en børsmelding torsdag morgen går langdistanseselskapet Norse Atlantic hardt ut mot regjeringen og økt flypassasjeravgift.

Flyselskapet Norse Atlantic er så lite begeistret over økt passasjeravgift at de truer med å droppe direkteruter til og fra Norge. I Regjeringens nasjonalbudsjett (Statsbudsjettet) står det blant annet at den planlagte økningen gjør at selskapet kan bli tvunget til å revurdere satsingen på direkteruter til- og fra Norge. Det vil ramme både norske bedrifter og passasjerer, ifølge selskapet. For neste år er det planlagt en økning i den høye satsen for flypassasjeravgiften. Økningen blir på 45 prosent – til 320 kroner per passasjer fra nyttår.

 Den planlagte økningen gjør at vi kan bli tvunget til å revurdere satsingen på direkteruter til og fra Norge på bekostning av norsk næringsliv og passasjerer

I følge børsmeldingen.

Økt flypassasjeravgift – hard facts

Norse Atlantic fraktet i november 29.816 passasjerer, det er en nedgang fra 60.836 passasjerer i oktober.

Kabinfaktoren var på 50 prosent, hvorav kabinfaktoren på rutene fra London og Berlin ifølge selskapet forblir sterke, mens de er betydelig lavere fra Oslo.  Flyselskapet fløy i løpet av november totalt 190 flyvninger, hvorav 88 prosent ankom innen 15 minutter etter planlagt ankomst. Det er en forbedring på 13 prosentpoeng fra måneden før.

Den totale passasjertrafikken (RPK) falt til 145 millioner setekilometer, ned fra 338 millioner setekilometer i oktober. Den totale kapasiteten (ASK) endte på 293 millioner setekilometer, mot 567 millioner setekilometer måneden før.


Norse Atlantic Airways er et flyselskap som tilbyr komfortable langdistanseflygninger til en god pris, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av konsernsjef og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly av typen Boeing 787 Dreamliner som betjener destinasjoner som New York, Fort Lauderdale, Orlando, Berlin, London, Oslo og Paris. Den første Norse-flygningen tok av fra Oslo til New York 14. juni 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.

2 comments

  1. Ja er det noe regjeringen er dyktige til så er det å «drepe» norske bedrifter som ønsker å skape noe. Norske arbeidsplasser og gode flyruter med norske selskaper bl.a til USA. må forsvinne. For sånt vil vi ikke ha i Norge! Da gjelder det å avgiftsbelaste alle som vil noe, så de flagger ut til andre land. Syntes denne bransjen nå har fått nok.

Comments are closed.