Flyselskap Rutenytt

SAS åpner nye ruter til østkysten av USA

østkysten av usa
SAS lanserer to nye ruter fra Aalborg og Gøteborg til østkysten av USA. SAS Business Class ombord på A321LR. Foto: SAS.

SAS lanserer to nye ruter fra Aalborg og Gøteborg til østkysten av USA – New York (Newark) fra april 2023.

Etter ruteutvidelsen vil  innbyggere fra Aalborg og Gøteborg fly direkte til New York tre ganger i uken med det siste tilskuddet til SAS-flåten – Airbus A321 Long Range.

Som en del av SAS sin strategi for å styrke det regionale tilbudet i Skandinavia, er vi glade for å kunne åpne interkontinentale ruter fra Gøteborg og Aalborg. Vi ser en etterspørsel fra byer utenfor hovedstedene og kobler dem gjerne til flere deler av verden. Airbus A321 Long Range er et litt mindre langdistansefly med en perfekt størrelse for å betjene de regionale markedene. Å ha en komfortabel måte å reise på med færre stopp til spennende byer som New York er noe vi tror våre reisende vil sette stor pris på, sier

Erik Westman, EVP & CCO, Network and Revenue Management.

Kilde: GCMap.com

Gøteborg og Aalborg og omegn tilbyr en rekke aktiviteter for fritidsreisende i tillegg til å være hjemsted for mange bedrifter med internasjonal tilknytning. Dette gjør de nye rutene relevante for både forretnings- og fritidsreisende.

De nye rutene utfyller SAS sine fire andre ruter til New York, og SAS vil tilby totalt fem daglige avganger fra Skandinavia til New York.

 

SAS trafikprogram til østkysten av USA

Göteborg – New York EWR

Aalborg – New York EWR

Frekvens 3x ukentligt
Utreise: On/fre/søn
Retur: Ti/to/lør
Første utreisedato: 27. april
Første returdato: 28. april
Frekvens 3x ukentligt
Utreise: Man/to/lør
Retur: On/fre/søn
Første utreisedato: 27. april
Første returdato: 28. april

Flyene vil være i drift gennem hele sommersæsonen i 2023 og kommer tilbage på sommerprogrammet i 2024.

Foto: Andy Prhat / SAS.

Fakta om Airbus A321, Long Range (A321LR)

Airbus A321 Long Range er en del af den nyeste generation af fly og forventes at mindske klimapåvirkende emissioner med 15-18 procent sammenlignet med lignende fly af den forrige generation. Den seneste tilføjelse til flåden betyder, at rejsende får adgang til flere interkontinentale ruter med færre mellemlandinger og kortere rejsetider til og fra Skandinavien.

Flyet har 22 Business, 12 Plus og 123 Go-sæder, hvilket giver en total på 157 seter i et fly med én midtergang. Setene er valgt spesielt til A321LR for at optimere komforten på alle tre rejseklasser. Setene i SAS Business kan enkelt konverteres til en behagelig, helt flat seng, og der er forskjellige mood light-scenarier i kabinerne samt høyhastighets wi-fi. Alle seter er utstyrt med IFE-skjermer, strøm til pc og/eller høyeffekt-USB. Det mindskede støjniveau i kabinen vil forbedre rejseoplevelsen ombord yderligere. A321LR er en del af SAS’ igangværende flådefornyelse og vil reducere klimapåvirkende emissioner sammenlignet med tidligere generationer af tilsvarende fly.

8 comments

  1. Avgifter kommer fra Danmark fra 2025. Forslaget innebærer høyere avgifter enn i Norge/Sverige.

  2. Beste måte for å komme til USA/Canada er med KLM gjennom Amsterdam synes jeg. Mange avganger å velge mellom og større fly 😊

  3. Dette var på tide å få øjne op å see andre muligheter. Aalborg. Goteborg. Mangler nu bare fra norge bergen tronheim tromsø og oslo til øst og west og aseana. Syd america og africa

Comments are closed.