Flyselskap SAS EuroBonus

SAS innfører gebyr for forhåndsreservasjon av seter

kansellerer 300 Tokyo forhåndsreservasjon
Pressefoto: SAS

 

SAS har lenge belastet passasjerer for forhåndsreservasjon av seter i økonomiklassen men nå har selsapet utvidet denne praksisen også for premiumpassasjerer. Spesifikt, flyselskapet belaster nå gebyr for setereservasjon for SAS Business- og SAS Plus-passasjerer.

SAS Business er selskapets produkt for forretningsklasse på langdistanseruter, mens SAS Plus omfatter både selskapets premium økonomiprodukt på langdistanseruter og premium produkt for kortere ruter (SAS har ikke forretningsklasse på kortere flyvninger).

Her er noen flere detaljer om de nye retningslinjene:

Foto: SAS
  • Det gjelder for bestillinger fra og med 18. oktober 2023, og for reiser fra og med 23. oktober 2023.
  • De eneste SAS Plus-passasjerene som ikke pålegges setereservasjonsgebyr, er de som reiser innenfor ett av de nordiske landene på nasjonale flyvninger.
  • EuroBonus Gold, Diamond og Pandion-medlemmer er fritatt fra disse gebyrene, selv om elite-medlemmer hos partner flyselskaper ikke er unntatt.
  • 30 timer før avreise åpnes innsjekkingen, og på dette tidspunktet kan du velge sete uten ekstra kostnad.

Dette er en trend jeg helst ikke ser – Skandinaviske Airlines (SAS) har nå blitt det nyeste flyselskapet som innfører setereservasjonsgebyrer for premiumpassasjerer.

 

SAS utvider gebyr for forhåndsreservasjon av seter

Skandinaviske Airlines har lenge belastet for forhåndsreservasjon av seter i økonomiklassen, men har nå utvidet denne praksisen til premiumpassasjerer. Spesifikt, flyselskapet belaster nå gebyr for setereservasjon for SAS Business- og SAS Plus-passasjerer.

For litt bakgrunn, SAS Business er selskapets produkt for forretningsklasse på langdistanseruter, mens SAS Plus omfatter både selskapets premium økonomiprodukt på langdistanseruter og premiumproduktet for kortere ruter (SAS har ikke forretningsklasse på kortere flyvninger).

SAS suspenderer apex awards sas upgrade

SAS Business har nå gebyr for setereservasjon

Her er noen flere detaljer om den nye retningslinjen:

  • Den gjelder for bestillinger fra og med 18. oktober 2023, og for reiser fra og med 23. oktober 2023.
  • De eneste SAS Plus-passasjerene som ikke pålegges setereservasjonsgebyr, er de som reiser innenriks.
  • EuroBonus Gold, Diamond og Pandion-medlemmer er fritatt fra disse gebyrene, selv om elite-medlemmer hos partnerflyselskaper ikke er unntatt.
  • 30 timer før avreise åpnes innsjekkingen, og på dette tidspunktet kan du velge sete uten ekstra kostnad.

SAS Plus har nå gebyr for setereservasjon

Kostnaden for å reservere seter varierer avhengig av den konkrete flyvningen, flytypen, setetype, osv. For eksempel, for en flyvning fra Oslo til Newark med en Airbus A321LR, finner jeg at et standard forretningsklasse-sete koster 750 NOK, mens et foretrukket forretningsklasse-sete koster 1 000 NOK.

2 comments

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: