Flyselskap

Lufthansa Gruppen planlegger nytt datterselskap – City Airlines

City Airlines Airbus A319-100. Foto: Lufthansa.

Lufthansa Group har kunngjort at de vil fordele halvparten av en ordre på 80 narrow-body-fly til sin nye datterselskap, City Airlines (VL). Disse flyene vil trolig bestå av Embraer E-jets eller A220s med kapasitet på 120 til 140 seter.

Ifølge aeroTELEGRAPH, kom kommentaren fra Spohr under en intern videosamtale med ansatte den 11. oktober. Han bekreftet at City Airlines vil komme på vingene i 2024 og vil først bruke A319-100, antagelig fra morselskapet. Oppstartsselskapet vil operere feederflyvninger fra europeiske byer til Lufthansas knutepunkter ved Frankfurt International og Munich.

Spohr indikerte at de gjenværende 40 narrow-body-flyene sannsynligvis vil være A320neo eller B737 MAX og vil fordeles blant ett eller flere flyselskaper i Lufthansa Group.

Han sa at en beslutning angående begge ordrene trolig ville bli tatt i løpet av den kommende IATA-vinteren.

Hans kommentar om B737 MAX vakte oppsikt. Ettersom Lufthansa for tiden opererer med en narrow-body-flåte utelukkende bestående av Airbus, med trettitre A320-200N og sytten A321-200NX som er i bestilling.

Det tyske flyselskapets langdistanseflåte består av en blanding av Airbus- og Boeing-fly. I tillegg har de ti A350-1000 og tjueni A350-900, samt tjueen B777-9 og trettien B787-9 i bestilling, ifølge ch-aviation avanserte modul.

Lufthansa Group har avslått å kommentere B737 MAX saken nærmere.

Lufthansa kutter Foto: Lufthansa Group.

City Airlines – del av Lufthansa Group

Lufthansa Group er en fremtredende aktør innen global luftfart med et variert nettverk av datterselskaper, inkludert Lufthansa German Airlines, Swiss International Air Lines, og mer. Konsernet, grunnlagt i 1953, har hovedkvarter i Tyskland og er kjent for å være medlem av Star Alliance, en av verdens største flyallianser. Med Frankfurt International og Munich Airport som hovedknutepunkter, betjener de internasjonale ruter over hele verden. Lufthansa Group er kjent for sin innovasjon i bransjen og sitt engasjement for bærekraftig luftfart. Deres lojalitetsprogram, Miles & More, gir reisende muligheten til å opptjene fordeler. Med en variert flyflåte og kontinuerlig vekstplanlegging for fremtiden, forblir Lufthansa Group en ledende aktør i luftfartssektoren.