Flyselskap

Icelandair stiger til nye høyder med rekordresultat på 85 millioner USD

Eventyrlysten Icelandair stiger
Pressefoto: Icelandair.

Icelandair  har slått alle tidligere rekorder med en kvartalsresultat på imponerende 85 millioner USD. Dette kunngjorde selskapet den 20. oktober da de offentliggjorde kvartalsresultatene for Q3 2023. Selskapets totale inntekter har hittil økt med hele 17 prosent i år og har nå nådd 560,4 millioner USD.

Vi kunne ikke være mer fornøyd med resultatene. Vi er svært tilfredse med å levere så sterke resultater i vårt hittil viktigste kvartal. Overskuddet vårt skyldes den sterke inntektsgenereringen i passasjernettverket vårt, og det gir oss vår høyeste kvartalsinntekt noensinne.

Bogi Nils Bogason, Administrerende direktør i Icelandair.

Kvartalsresultatet for flyselskapet er betydelig, med 84,5 millioner USD, en økning på 26,6 millioner USD fra samme tid i fjor. Driftsresultatet er også imponerende og beløper seg til 112 millioner USD.

I tillegg har Icelandair fraktet 1,5 millioner passasjerer i løpet av tredje kvartal, som representerer en økning på 7 prosent sammenlignet med fjoråret. Spesielt har det vært en økning i antall reisende til Island fra både Europa og Nord-Amerika.

Bogason ser lyst på fremtiden, og sier, “Utsiktene i vårt passasjernettverk er gode, og bestillingsstatusen for inneværende år og inn i neste år er sterkere enn på samme tid i fjor. Vi ser fortsatt en sterk etterspørsel etter reiser til Island, og vi forventer moderat vekst neste år. Vi planlegger å øke kapasiteten vår med rundt 10 prosent i 2024 og vil legge til flere flyvninger til både eksisterende og nye destinasjoner.”

Icelandair stiger til nye høyder

Icelandair stiger til nye høyder

Med en solid økonomisk posisjon, en klar strategi, et omfattende rutenettverk og sterke partnerskap, er Icelandair utvilsomt godt rustet for fremtiden. Dette er en imponerende prestasjon for selskapet og en indikasjon på den positive utviklingen innen luftfartssektoren.

Icelandair, med hovedkvarter i Reykjavik, er Islands nasjonale flyselskap. De har et solid rutenettverk som knytter Island til byer over hele verden. Men hva setter Icelandair virkelig i rampelyset?

En av deres mest bemerkelsesverdige tjenester er “stopover.” Dette innovative konseptet gir reisende muligheten til å legge til et kort opphold på Island uten ekstra kostnad når de reiser mellom Nord-Amerika og Europa med Icelandair. Dette har vært en nøkkelkomponent i å fremme turisme til Island og har gjort landet til en ettertraktet destinasjon.

Med en imponerende flåte, bestående av moderne fly, har Icelandair bygget et rykte for pålitelighet og kvalitet. Deres kundeservice er kjent for å være førsteklasses, og de har fått gode vurderinger fra reisende over hele verden.

Selskapet har også et nært samarbeid med andre flyselskaper gjennom allianser som Star Alliance og codeshare-avtaler. Dette utvider rutenettverket deres og gir passasjerer flere reisealternativer.

Icelandair har vært en avgjørende aktør i å knytte Island til resten av verden gjennom luftfart. Med sin sterke finansielle stilling, tydelige strategi og dedikasjon til kundetilfredshet, er de godt posisjonert for fremtiden.

Så neste gang du planlegger reisen din mellom Nord-Amerika og Europa, kan Icelandair være det perfekte bindeleddet mellom de to kontinentene, samtidig som du får muligheten til å oppleve magien på Island.