Bonus Program Flyselskap

Air Canada saksøker nettsted som gjør bonusreiser tilgjengelig

bonusreiser tilgjengelig
Air Canada Signature Suites i Business Class. Foto: Air Canada.

Air Canada har satt i gang en rettssak mot eieren av det populære nettstedet som gjør bonusreiser tilgjengelig for å raskt og enkelt finne tilgjengelighet for bonus seter. Flyselskapet hevder at nettsiden har skrapt data fra deres egne systemer i en slik skala at det har ført til såkalte “delvis strømbrudd” på Air Canadas nettside.

Nettstedet saken gjelder er Seats.aero, som drives av Ian Carroll. Nettstedet beskriver seg selv som “den raskeste søkemotoren for bonusreiser” med muligheten til å søke tilgjengelighet over hele regioner og få “umiddelbare resultater.”

For å samle all denne informasjonen, hevder Air Canada at Seats.aero ulovlig “skraper” og “laster ned” data fra Air Canada-nettsiden. Carroll skal angivelig ha omgått flere forsøk fra Air Canadas IT-ingeniører på å blokkere de “hyppige og grådige” inntrengningene på flyselskapets nettside.

Tidligere i måneden sendte advokater som handlet på vegne av Air Canada et “cease and desist”brev til Carroll. Air Canada krevde at Seats.aero sluttet å skrape deres nettside. Men Carroll svarte med en offentlig uttalelse på nettet der han sa at han ikke hadde til hensikt å følge Air Canadas krav.

Torsdag økte Air Canada presset på Carroll ved å inngi en rettsbegjæring i en føderal domstol i Delaware, der de anklager Seats.aeros morselskap, Localhost, for å ha brutt Computer Fraud Abuse Act.

Søksmålet påstår at Carroll brukte automatiserte dataprogrammer for å samle data fra Air Canadas nettside. Både gjennom skjermskraping og en mer sofistikert API-skrape-metode.

Spar 50 %
Lufthansa Business Classsete 86 H og K – Boeing 747-8. Foto: Lufthansa.

Flere bonusreiser tilgjengelig

Air Canada sier at de “hyppige og omfattende” søkene fra Seats.aero-nettsiden har hatt en innvirkning på deres egen nettside og har påført deres IT-infrastruktur en “enorm byrde.”

Faktisk hevder Air Canada at deres nettside til tider har blitt uvirksom på grunn av antallet henvendelser den prøver å håndtere fra Seats.aero, noe som har ført til at ingeniørene prøver å blokkere skjerm-skrapingen med “ekstreme anti-bot-regler”.

Carroll ser ut til å ha anerkjent at Air Canada prøvde å blokkere Seats.aero fra å få tilgang til deres nettsted. Han uttalte i juni at han ville klare å omgå blokkeringene.

I tillegg til anklagene om datatyveri, har Air Canada også beskyldt Seats.aero for merkevare inngrep og falsk reklame. På det sosiale medienettverket “X” (Twitter red. anmerkning) svarte Carroll på søksmålet. Han sa at han var “skuffet” over Air Canadas beslutning om å saksøke.

“Vi gjør det enklere for alle Aeroplan-brukere å finne de beste bonus-tilbudene og vil forsvare vår posisjon fullt ut i retten,” sa Carroll.

Tidligere i måneden fjernet et annet nettsted for bonusreiser, Expert Flyer tilgangen til sete søk for Star Alliance-tilknyttede flyselskaper som svar på en juridisk klage.

Det mest anvendte stedet i Skandinavia, awardfares.com – er det foreløpig ingen black-listing.


Dette innlegget inneholder lenker til tjenester fra en eller flere av våre annonsører. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene/tjenestene. Vilkårene gjelder tilbudene som er oppført på denne siden.

1 comment

  1. er du statlig ansatt i Canada, har du ikke rett å bruke bonus på firmareiser. Rettferdig spør du meg.

Comments are closed.