Flyselskap

Verdens største flyselskap kommer til Københavns Lufthavn

Verdens største flyselskap
Foto: American Airlines.

I juni 2024 vil Københavns Lufthavn ønske verdens største flyselskap, American Airlines, hjertelig velkommen. Det er med stor glede at vi kunngjør at American Airlines vil begynne daglige flyvninger mellom København og Philadelphia på USAs østkyst.

Vi ser frem til å ønske American Airlines velkommen til Københavns Lufthavn. Det er en fantastisk nyhet at American Airlines har valgt København som sin nye destinasjon. Jeg håper at vi vil se enda flere amerikanske turister, da det vil ha en betydelig innvirkning på hoteller og turisme i hovedstadsområdet og resten av Danmark.

Peter Krogsgaard, kommersiell direktør i Københavns Lufthavn.

Den nye direkte ruten mellom København og Philadelphia skaper enda bedre muligheter for å utforske en av USAs eldste og mest historiske byer. Philadelphia, med sine 1,6 millioner innbyggere, er den største byen i delstaten Pennsylvania. Byen byr på en skattekiste av kultur og historie. Byen blir ofte omtalt som Amerikas fødested, da den var åsted for utarbeidelsen av den amerikanske grunnloven og underskrivelsen av USAs uavhengighetserklæring i 1776.

Med American Airlines som verdens største flyselskap, målt etter antall fly og passasjerer, kan man se frem til en førsteklasses reiseopplevelse. Selskapet opererer med en imponerende flåte på over 900 fly og betjener omkring 200 millioner passasjerer årlig. American Airlines er også medlem av den anerkjente One World-alliansen og har et av de mest omfattende rutenettverkene i Nord-Amerika.

Peter Krogsgaard utdyper: “Dette er en betydelig og viktig aktør som nå flyr direkte fra København. Det vil komme mange reisende til gode, da Philadelphia ikke bare er en herlig by, men også et sentralt knutepunkt i USA. American Airlines har mer enn 70 videre ruter fra Philadelphia til hele Nord-Amerika.”

American Airlines vil operere ruten mellom København og Philadelphia med den moderne og energieffektive Boeing 787-9 Dreamliner, som tilbyr plass til 285 passasjerer. Ruten vil være tilgjengelig i sommersesongen fra juni til og med begynnelsen av oktober 2024. Med tillegg av denne nye ruten er det nå totalt 13 direkte forbindelser fra København til USA og Canada.

Fakta om flyvninger “over-there”

  • SAS tilbyr avganger fra København til JFK-New York, Newark-New York, Washington DC, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Boston, Miami og Toronto.
  • Delta Airlines har ruter fra København til JFK-New York.
  • Air Canada betjener ruter fra København til de kanadiske byene Toronto og Montreal.
Foto: American Airlines.

Verdens største flyselskap – American Airlines

American Airlines er et av de største og mest kjente flyselskapene i verden, grunnlagt i 1930. Hovedkvarteret ligger i Fort Worth, Texas, og selskapet har et omfattende globalt rutenettverk som betjener over 200 destinasjoner. Det er også medlem av den verdensomspennende One World-alliansen.

Med en flåte på over 900 fly og over 200 millioner passasjerer transportert årlig, er American Airlines rangert som verdens største flyselskap i henhold til passasjertall. De tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert innenlandske og internasjonale ruter, samt et omfattende bonusprogram, AAdvantage, for hyppige reisende.

Selskapet er kjent for å tilby moderne fly, inkludert Boeing 787 Dreamliners og Airbus A321neo. Med en betydelig tilstedeværelse i Nord-Amerika og et omfattende nettverk, spiller American Airlines en avgjørende rolle i den globale luftfartsindustrien.

10 comments

  1. Jeg ville gjerne prøvd denne, men aldri om jeg setter mine bein i en 787 Screamliner.

    1. Iver Holter-Andersen det lurer jaggu jeg på også. Har flydd mange uten å være misfornøyd.

    2. Bjarte Dragsnes – ja jeg og, med QR, DY, BA, TG, ET, AC – er iallfall de jeg kommer på!

  2. Nils Nordman it doesn’t decide you can’t choose what you it says on the plane ticket in which model or number actually it affects me now I was going out to fly this year so🤩🥰😍💗💜🤍💚🤎💛💙💗🖤💚🤍💜🤎💙💗💛🖤💚🤍❤️🤎💙💛💜🤍💗🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲

Comments are closed.