Flyselskap

Lufthansa-gruppen skal ansette 2000 nye piloter

Lufthansa-gruppen skal ansette
Foto: Lufthansa. © Gregor Schläger.

Lufthansa-gruppen skal ansette 2000 nye piloter innen utgangen av 2025 for å betjene de økende flyflåtene til selskapets flyselskaper. Gruppens nye rekrutteringskampanje “flybig” fremhever de mange fascinerende sidene ved pilotyrket.

Med slagordet “Pilot – drømmejobben din, bare bedre,” styrer den nye kampanjen elegant unna de vanlige klisjeene. Tross alt er morgendagens piloter mer enn bare flyvere; de er også (og fremfor alt) ledere for mannskapene sine og vertskap i luften – alt innenfor en spennende og virkelig global arbeidsmiljø.

Den nye “flybig”-kampanjen retter seg både mot nykommere til pilotyrket og tidligere opplærte piloter som ønsker å bytte til et flyselskap i Lufthansa Group. Gruppens cockpitbesetning kommer fra en mangfoldig bakgrunn, og med de tilgjengelige ansettelsesmodellene kan en pilotstilling i Lufthansa Group lett tilpasses ulike livssituasjoner. Gruppen appellerer også spesielt til unge kvinner som ønsker å forfølge en karriere i cockpiten. Men alle som ønsker å innta setene i flyet med den beste utsikten, må vise et sterkt teamspirit og gode mellommenneskelige ferdigheter – “En viktig instrument i cockpiten: sosiale ferdigheter,” som en av kampanjens budskap lyder.

A320neo cockpit – Foto: Airbus

Lufthansa-gruppen skal ansette 2000 piloter

Den nye Lufthansa Group-pilotrekrutteringskampanjen blir nå presentert i online- og trykte medier. Den gjennomføres også via utendørs reklameplattformer og på alle sosiale mediekanaler. Tilsvarende meldinger for tidligere opplærte piloter blir også publisert i relevante spesialmagasiner på nett og i trykt format.

Lufthansa Group lanserte først “flybig” i begynnelsen av 2023. Videre kampanjeutbrudd med fokus på rekruttering av cockpitpersonell er planlagt for det kommende året. For å ikke bare skjerpe bildet av pilotyrket, men også øke antall søkere, retter kampanjen interesserte mot tilhørende karrièreaktiver og nettstedet til European Flight Academy (EFA), Lufthansa Groups flyskole.

pilotskole
Foto: Lufthansa.

European Flight Academy trener morgendagens piloter

European Flight Academy, Lufthansa Groups flyskole, trener morgendagens piloter. Skolens toårige pilotutdanningskurs består av en teorifase i Bremen eller Zurich. Deretter følger praksis i Goodyear (USA) og Grenchen (Sveits) eller Rostock-Laage (Tyskland). For å sikre de høyeste sikkerhets- og kvalitetsstandardene, utføres all EFA-flytrening på en standardisert avansert treningsflyflåte.

Den viktigste fordelen med pilotutdanning ved European Flight Academy: Lufthansa Group sine flyselskaper gir prioritet til EFA-utdannede for å møte deres cockpitbemanningbehov.