Flyplass Flyselskap

Københavns Lufthavn er avhengig av SAS fremtidsplaner

Københavns Lufthavn
Pressefoto: CPH.

I løpet av oktober passerte totalt 2,5 millioner passasjerer gjennom Københavns lufthavn, en økning på 12 prosent sammenlignet med året før. Med SAS som største kunde er fremtiden sterkt knyttet til SAS restruktureringsplaner.

Københavns lufthavn kan skryte av 228 direkteruter fra København, inkludert tretten nye ruter til destinasjoner i Asia, Afrika og Midtøsten. Årets rekord er 101 225 passasjerer fredag den 14. juli.

Det er fantastisk at vi nå har flere ruter enn vi hadde på samme tid i 2019. Vi er veldig stolte av at mange flyselskaper ser ut til å fokusere på København. For eksempel har SAS nylig gjenåpnet sin rute til Bangkok etter at den ble lagt ned for ti år siden.

Chief Commercial Officer Peter Krogsgaard på Københavns lufthavn A/S.

 

En viktig milepæl var den fireårige avtalen som ble inngått i september mellom Københavns lufthavner og store flyselskaper om avgifter for lufthavnens rullebaner, terminaler og tjenester. Denne avtalen ble nylig godkjent av den danske luftfarts- og jernbanestyrelsen.

SAS er lufthavnens største kunde, og en vellykket restrukturering av SAS er derfor sterkt knyttet til Københavns lufthavns fremtid. SAS står for en tredjedel av den totale trafikken ved lufthavnen.

LES OGSÅ:

 

Københavns Lufthavn har et sterkt vinter-program

Vinterprogrammene tilbyr flere langdistanseruter. SAS har gjenopptatt flygningene til Miami samtidig som de åpner en ny direkterute til Agadir i Marokko. Etihad Airways har startet trafikk til Abu Dhabi, og Nouvelair Tunisie har en direkterute til Tunisia.

Innenfor Europa har Wizz Air åpnet to nye ruter: en til Kutaisi i Georgia og en til den polske byen Katowice, men flyselskapet har også lansert tjenester til Budapest og Gdansk, som allerede betjenes av andre flyselskaper. I vintermånedene vil Ryanair ha ruter fra København til Paris-Beauvais og Warszawa-Modlin. Samtidig som de fortsetter sine ruter til Faro i Portugal og Düsseldorf-Weeze i Tyskland. Det spanske flyselskapet Volotea har beholdt sin rute til Nantes i Frankrike for vinteren og vil også betjene Marseille i juleferien.

Den siste tilfredshetsundersøkelsen viste at 85 prosent av reisende var fornøyde eller meget fornøyde med opplevelsen på Københavns lufthavn. De plasserer den som en av de ledende flyplassene i Europa. Fra Københavns lufthavns side mener de at suksessen kan knyttes til effektiv drift av ulike flyplasstjenester, fra innsjekking og sikkerhet til shoppingmuligheter og passkontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: