Flyselskap

Viktige endringer i prisstrukturen på SAS long-haul

prisstrukturen
Dette skulle være SAS sitt flaggskip på long-haul – Airbus A350-900 Foto: SAS.

SAS tar nå drastiske skritt med en omfattende justering av prisstrukturen for sine langdistanseruter, som trer i kraft fra og med i dag. Denne omleggingen er en respons på et stadig endrende marked, ifølge SAS selv. De sentrale endringene inkluderer nye regler for ombooking og kansellering av flybilletter innenfor Plus Smart og Business Smart-kategoriene.

Fremover vil “Pro”-produktene fortsatt tillate ombooking og kansellering uten gebyrer, mens “Smart”-produktene vil bli ikke-refunderbare, men med mulighet for ombooking uten ekstra kostnader. Dette gjelder nå for “Smart”-produktene i Go, Plus, og Business-klassene. Et positivt utfall er at Plus Smart og Business Smart vil nå kunne endres uten gebyr.

SAS tar også skritt mot en endret prisstruktur, beveger seg fra en “hybrid” til en “horisontal” modell. Dette innebærer en utvidelse av prisgruppene i ulike klasser som Business Pro, Business Smart, Plus Pro, Plus Smart, Go Pro, Go Smart, og Go Light. Dette gir passasjerene økt fleksibilitet til å velge ønsket produktkategori frem til avreisedagen.

 

Viktige endringer i prisstrukturen inneholder

  • Endringer i prisgrunnlaget for alle prisgrupper i hver klasse.
  • Overgang til en “horisontal” prisstruktur med prispoeng i alle bookingklasser.
  • Gebyrreglene for Plus Smart og Business Smart justeres fra 14. november 2023. Ombestillingsgebyret fjernes, men billettene vil ikke være refunderbare.

Det er avgjørende å merke seg at denne nye prisstrukturen vil berøre alle SAS-priser på interkontinentale ruter. Bestillinger som er gjort og priset før 14. november 2023, vil beholde den opprinnelige billettfristen, noe som betyr at billetter kan utstedes selv etter lanseringen av den nye takststrukturen, forutsatt at takststrukturen er lagret i bestillingen.

1 comment

  1. Og hvad så med at der skal betales for at reservere seats i Business og Plus.
    Så var der vistnok også noget om at meals skulle forudbestilles, også på C.
    Det er da vistnok noget ikke så mange ved.På M er det mere det vanlige, men på C! nej.👎

Comments are closed.